NHL: ismét nyert az Anaheim; Dacjukék Detroitban parádéztak

Vágólapra másolva!
2014.11.01. 07:20
null
Kari Lehtonen (Dallas Stars) állja útját Tim Jackmannek (Anaheim Ducks) (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a ligát vezető Anaheim Ducks Dallasban, hosszabbításban szerezte meg szezonbeli kilencedik győzelmét. A Detroit parádésan kezdett hazai pályán a Los Angeles Kings ellen, ugyanis 11 perc elteltével már 3–0-ra vezetett, végül az egyaránt két gólt és egy gólpasszt jegyző Gustav Nyquist, Pavel Dacjuk páros vezérletével 5–2-re nyert. 

 

A Detroit az első harmadban tíz perc sem kellett a négygólos előnyhöz, ilyen előnyből gazdálkodva biztosan győzött. Az orosz Pavel Dacjuk és a svéd Gustav Nyqvist két-két találatot szerzett. A kapura lövési statisztikából nem mutatkozott ilyen nagy különbség, a Kings 30, a Detroit 35 alkalommal próbálkozott. A Toronto szorgosan gyűjtötte a góljait, ennek eredményeként az 51. percig három góllal elhúzott. Az akkor fórból szépítő hazaiak számára azonban több nem adatott meg.

Ikszes meccsen 63. percben szerzett túlórás gól döntött az Anaheim javára, amelyben Corey Perry szezonbeli tizedik gólját szerezte, a győztes találat viszont Nate Thompson érdeme, aki először volt eredményes. A Calgary vezetését megkontrázta a Nashville, de a harmadik harmadot parádésan, négy perc alatt három góllal szerző házigazdák a maguk kezébe vették a sorsukat, a vendégek fórgóllal már csak a különbséget tudták minimalizálni.

NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Toronto Maple Leafs 1–4
Detroit Red Wings
–Los Angeles Kings 5–2
Dallas Stars–Anaheim Ducks 1–2 – hosszabbítás után
Calgary Flames
–Nashville Predators 4–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik