NHL: irgalmatlanul nagy sebet ejtett ellenfelén a „cáparaj”

Vágólapra másolva!
2018.04.17. 07:56
null
Egy a nyolc Sharks-gólból: Joonas Donskoi üti (Fotó: nhl.com)
A San Jose Sharks hazai pályán nagyon megverte (8–1) az Anaheim Ducks legénységét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának hétfői játéknapján, így már csak egy lépés hiányzik neki a főcsoport-negyeddöntő megnyeréséhez. A másik három párban is hazai győzelem született, ezekben azonban más a képlet: az eddig nyeretlen New Jersey, Toronto, Colorado hármas tagjai szépítettek a maguk párharcában.

 

Az éjszakába nyúló San Jose–Anaheim csatában Logan Couture gólját még megválaszolta Rickard Rakell, de a második harmadban beindult a hazai henger, és mozgásban is maradt szinte az utolsó dudaszóig. A Ducks játéka a második periódus hajrájában, 4–1-nél szétesett, ezt a Cápák négy emberelőnyös góllal büntették.

A hazaiak góljait nyolc különböző korongos ütötte – Couture és Joonas Donskoi a gólja mellett két-két asszisztot jegyzett –, és bár a végeredmény nem ezt tükrözi, azért a vendégek is próbálkoztak, a Sharks kapuját őrző Martin Jones 46 védése (playoffbeli egyéni csúcs) rá a bizonyíték. Az Anaheim még sohasem nyert playoffpárharcot 0–3-as állásról.

Patrick Marleau két góllal gondoskodott arról, hogy a Toronto legyőzze a Bostont, és ezzel szépítsen összesítésben. A kanadai korongos a Maple Leafs legidősebb playoffbeli gólszerzője lett (38 év, 213 nap), és munkásságának fényét érzékelteti, hogy immár 70 gólnál tart a rájátszásban – most előzte meg Gordie Howe-t, s pillanatnyilag osztozik Steve Yzermannel az NHL-örökranglista 16. helyén.

A Tampa Bay kétszer is vezetett a New Jersey otthonában, de a hajrában játékosai már nem tudtak túljárni Cory Schneider eszén (34 védés), a Devils ellenben ütött zsinórban négyet – kettőt az utolsó percben –, és ezzel legyőzte a keleti elsőt.

Veszített az alapszakasz nyugati legjobbja, a Nashville is, amely a megelőző 12 alkalommal mindig megverte a Coloradót – most eljött a reváns ideje. A hazaiak már az első harmadban háromgólos előnyt szereztek, majd a második játékrész elején Nathan MacKinnon beütötte a második gólját is, és innen már nem tudtak visszakapaszkodni a vendégek.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK

New Jersey Devils–Tampa Bay Lightning 5–2 (0–0, 1–1, 4–1)
Az összesített állás: 2–1 a Tampa Bay javára
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 4–2 (1–0, 2–2, 1–0)
Az összesített állás: 2–1 a Boston javára

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK
Colorado Avalanche–Nashville Predators 5–3
(3–0, 1–1, 1–2)
Az összesített állás: 2–1 a Nashville javára
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 8–1 (1–1, 4–0, 3–0)
Az összesített állás: 3–0 a San Jose javára

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik