NHL: hetedszer nem kapott gólt a Columbus kapusa a szezonban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 07:34
A Columbus Blue Jackets 5–0-ra nyert a Vancouver Canucks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

Szergej Bobrovszkij, a vendégek hálóőre 21 lövést hárított, és már a hetedik alkalommal őrizte hibátlanul a kapuját a szezonban. A Columbus – amely három vereség után tudott újra nyerni – továbbra is versenyben van a playoffba jutásért. A keleti főcsoport kilencedik helyezettjének a hátránya két pont a már rájátszást érő pozíciót elfoglaló Montreallal szemben, amely egy meccsel többet játszott.

A Canadiens három győzelem után maradt alul, méghozzá hosszabbításban a Carolina vendégeként. A Hurricanes az 55. percben szerezte a ráadást érő találatot, majd a hosszabbítás egyetlen lövésével a 64. perc elején eldöntötte a találkozót.

A címvédő Washington harmadonként lőtt egy-egy gólt, így két találat különbséggel verte a Philadelphiát. A Capitalsben Braden Holtby 35 lövést védett, míg Alekszandr Ovecskin egy gólpasszal zárt. Az orosz kulcsember a legutóbbi kilenc mérkőzését tekintve nyolcadik alkalommal nem talált az ellenfelek kapujába.

A svéd Robin Lehner 31 védést mutatott be, és a szezon során ötödször zárt hiba nélkül. A New York Islanders kapusa döntő érdemeket szerzett az Arizona 2–0-s legyőzésében. A hazaiak az 5. percben szereztek vezetést, de a sikerüket bebiztosító második találatukat csak az 57. perc végén lőtték.

A 35 éves Duncan Keith 61:23 percnél szerezte a Chicago győztes találatát. A Blackhawks megdolgozott a pontokért, hiszen a vendég Colorado 20 lövésével szemben a hazaiak 42 alkalommal vették célba az ellenfél kapuját.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders
–Arizona Coyotes 2–0
Carolina Hurricanes–Montreal Canadiens 2–1 – hosszabbítás után
Chicago Blackhawks–Colorado Avalanche 2–1 – hosszabbítás után
Vancouver Canucks–Columbus Blue Jackets 0–5
Washington Capitals–Philadelphia Flyers 3–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik