NHL: hetedik meccset nyert a Bruins; kilencgólos dráma San Joséban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 07:45
null
Drámai mérkőzésen jutott tovább a San Jose Sharks (Fotó: nhl.com)
A Boston Bruins és a San Jose Sharks is a párharc hetedik mérkőzését megnyerve jutott tovább a főcsoport-elődöntőkbe az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában. 

 

A Boston házigazdaként az első harmadban kétgólos előnyre tett szert, majd a Toronto szépített ugyan, de a 43. percben visszaállt a kétgólos különbség. A Maple Leafs a hajrában kockáztatott, levitte a kapusát, de ezzel a Bruinsnak „segített”, amely két üres kapus találattal lezárta a találkozót és a párharcot.

A Boston 2013 és 2018 után harmadszor találkozott a Torontóval a rájátszás első körében, és harmadszor is 4–3-as összesítéssel bizonyult jobbnak. A Bruins a főcsoport elődöntőjében a – Tampa Bay Lightningot kisöprő -–Columbus Blue Jacketsszel mérkőzik meg. A Maple Leafs a kanadai klubok közül utolsóként búcsúzott az idei playoffban, a Calgary és Winnipeg már korábban kiesett: előbbi 1–4-es, utóbbi 2–4-es összesítéssel. A Montreal 1993-as sikerét követően a kanadaiak tovább várhatnak a Stanley-kupára.

A Vegas hiába vezetett vendégként az 50. percig 3–0-ra, a San Jose négy perc alatt emberelőnyös gólokkal fordított. A nagy fordulatot Cody Eakin ötperces kiállítása jelentette, amit vérzéssel járó sérülés okozásáért kapott. A sérült Joe Pavelskit több játékostársának kellett letámogatnia a jégről. Logan Couture két gólt szerzett, Kevin Labanc pedig mind a négy hazai találatból kivette a részét – egy gól, három gólpassz –, de ez sem volt elég a rendes játékidős sikerhez, mert a vendégek a 60. perc elején egyenlítettek. Jöhetett a ráadás, amelyben végül a 19. perc hozott döntést.

A San Jose a klub történetében először fordított meg playoff-párharcot 1–3-ról, következő ellenfele a Colorado Avalance lesz. Az előző idényben újoncként nagydöntős Golden Knights számára véget ért az idény.

NHL, RÁJÁTSZÁS, 2018–2019

FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, KELETI FŐCSOPORT, 7. MÉRKŐZÉS
Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 5–1 (2–0, 0–1, 3–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:
4–3, a Bruinsnak.

NYUGATI FŐCSOPORT, 7. MÉRKŐZÉS
San Jose Sharks–Vegas Golden Knights 5–4 (0–1, 0–1, 4–2, 1–0) – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Sharksnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik