NHL: győzelmével egy lépésre a Stanley-kupától a Blues

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 06:45
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának döntőjében az ötödik mérkőzésen a St. Louis Blues 2–1-re győzött a Boston Bruins otthonában, és ezzel 3–2-re vezet a Stanley-kupáért vívott harcban. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc hétfőn véget érhet, ha a Blues hazai pályán ismét nyerni tud.

A magyar idő szerint péntek hajnalban lejátszott mérkőzésen a gól nélküli első harmadot követően a második játékrészben megszerezte a vezetést a Blues: Zach Sanford a kapu mögül, háttal, a lábai között passzolt vissza Ryan O'Reilly elé, aki fonákkal szépen emelt a felső sarokba.Ryan O'Reilly elé, aki fonákkal szépen emelt a felső sarokba.


A harmadik harmad közepén aztán O'Reilly gólpasszosként is feliratkozott a mérkőzés statisztikai lapjára, amikor David Perron elé tette a pakkot, meg szép szóló végén köténygólt lőtt. A Boston ugyan Jake DeBrusk hatalmas kapáslövésével szépített hat és fél perccel a vége előtt, ám a hátralévő időben az egyenlítéshez és a hosszabbításhoz szükséges gólt már nem sikerült megszerezni.

Ezzel a St. Louis a finálé során először került előnybe, és karnyújtásnyi közelségben van tőle, hogy hétfőn hajnalban a döntő hatodik meccsén fennállása során először megnyerje a Stanley-kupát: ehhez hazai környezetben újabb győzelemre van szüksége a Bluesnak.

A múlt mindenesetre a Blues mellett szól: eddig 25 alkalommal volt 2–2 a negyedik meccs után az állás az NHL döntőjében, és 18-szor az ötödik meccset megnyerő csapat emelhette végül magasba a trófeát.

NHL
STANLEY-KUPA-DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Boston Bruins–St. Louis Blues 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a St. Louis javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik