NHL: gólesőben nyert a Tampa Bay és a St. Louis is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.14. 07:44
null
Andrew Ference (Edmonton Oilers) egyszerre fegyelmez meg két St. Louis Blues játékost (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján hét mérkőzést rendeztek. A legtöbb gólt az 5–4-es hazai sikerrel záruló Tampa Bay–Flordia meccs hozta, de St. Louisban is nyolcszor rezdült a háló, a Blues könnyedén, 6–2-re nyert az Edmonton Oilers ellen.



Az első harmad végére kétgólos előnyhöz jutott Bostonban a Bruins, a vendég Phoenix csak a 49. percben szépítette, aztán ezzel el is lőtte a puskaporát. A Buffalo Sabres 1–0-ra, majd 2–1-re is vezetett, az otthon kétszer egyenlítő Carolina Hurricanes az 54. percben már előnyt szerzett, és az utolsó előtti mp-ben üres kapus góllal eldöntötte a találkozót.

A Columbus Blue Jackets kétszer szerzett vezetést, de a hajrában már a házigazdáknak kellett kapaszkodniuk az egyenlítésért, ami össze is jött a szétlövésig jutó összecsapáson. Ott azonban a San Jose bizonyult jobbnak, a vendégeknek elég volt két büntetőből egyet értékesíteniük, hiszen a hazaiak mindhármat kihagyták.

Az első harmadban még a Florida Panthers diktálta a tempót, az akkor kétszer egyenlítő Tampa Bay Lightning – a 9. perc elején már 2–2 volt az állás – a második harmadban két góllal meglépett, és a záró felvonás elején Steven Stamkos találatával már 5–2-re vezetett. Egészen az 59. végéig... A veszett fejsze nyele után kapott a Florida, nem is akárhogyan: 27 mp-cel a vége előtt egyre csökkent a hátránya, de többet már nem futotta a Panthers erejéből.

A harmadik harmadig tartotta az ikszes állást az Edmonton Oilers, a St. Louis Blues azonban bekezdett, és bő hét perc alatt szerzett három találattal eldöntötte a meccset, amelyet Jaden Schwartz szezonbeli 21. találata zárt le. Vérszegény és pontatlan volt a NY Rangers támadójátéka – harminc lövés, egy gól, az is emberelőnyből –, a Minnesota Wildnak a szintén szerénynek tetsző két gól is elég volt a győzelemhez.

A 17. perc elején 2-0-ra vezető Kings aligha gondolta volna, hogy ilyen kezdés után bármi baja történhet LA-ben, pedig így történt. Az első harmad végén szépítő Toronto Maple Leafs a második felvonás elején már kiegyenlített, majd a 46. percben a győzelmet érő találatot is megszerezte, méghozzá emberhátrányból!

NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Phoenix Coyotes 2–1
Carolina Hurricanes–Buffalo Sabres 4–2
Columbus Blue Jackets–San Jose Sharks 3–4 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 5–4
Minnesota Wild–New York Rangers 2–1
St. Louis Blues–Edmonton Oilers 6–2
Los Angeles Kings–Toronto Maple Leafs 2–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik