NHL: elvesztette egyik legjobbját, majd kikapott a Bruins

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.24. 08:31
null
Charára legalább egy hónapos kényszerpihenő vár (Fotó: Action Images, archív)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) csütörtöki játéknapján a címvédő Kings 2–0-ra nyert a Sabres ellen, a Penguins hosszabbítás után kapott ki Detroitban, a Calgary lenullázta a Carolinát. A Boston Bruins is vereséget szenvedett (3–2), ráadásul sérülés miatt elvesztette klasszis védőjét, Zdeno Charát.

 

Boston Bruins–New York Islanders

Hazai pályán kapott ki a Bruins, ám a gárda számára ennél is nagyobb érvágás a klasszis védő, Zdeno Chara sérülése. A 33 éves játékos a találkozó első harmadának közepén ütközött a New York-i John Tavaresszel, a friss hírek szerint térdszalagja sérült meg, 4–6 hetet biztosan ki kell hagynia, ám még az sincs kizárva, hogy műteni kell a védőt.

Az összecsapás első gólját Frans Nielsen ütötte, amelyre Milan Lucic válaszolt a negyed vége előtt, ezzel 1–1 volt az állás. A második harmadot uralta az Islanders, előbb Kyle Okposo szerzett gólt, majd Cal Clutterbuck is betalált, amivel 3–1-re vezetett a New York az utolsó harmad előtt. Az utolsó játékrészben Chris Kelly találatával még szépíteni tudott a Bruins, ám egyenlíteni végül nem sikerült, így maradt a 3–2 az Islanders javára.

Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins

Először 3–1-ről egyenlített, majd végül a hosszabbításban a győztes gólt is megszerezte a Detroit Red Wings a Pittsburgh Penguins ellen.
A találatok sorát a Penguins nyitotta, előbb egy hatalmas védelmi hiba után Pascal Dupuis volt eredményes, Olli Maatta góljával pedig már 2–0-ra is vezettek a vendégek. Erre Niklas Kronwall válaszolt, 2–1-re szépítve.

A második harmadban Chris Kunitz növelte ismét kettőre a Pittsburgh előnyét. A harmadik harmadban aztán jött a detroiti henger, előbb Henrik Zetterberg talált be, majd 39 másodperccel a találkozó vége előtt Niklas Kronwall volt ismét eredményes, amivel sikerült hosszabbításra menteni az összecsapást.

A ráadásban ismét a végén villant a Red Wings! Justin Abdelkader szerzett gólt, méghozzá a hosszabbítás utolsó percében, kialakítva ezzel a 4–3-as végeredményt.

Calgary Flames–Carolina Hurricanes

A Carolina Hurricanes a Calgary Flameshez látogatott, és hatalmas pofonba szaladt bele.
Az első harmadban Dennis Wideman ütött gólt, amivel a Calgary 1–0-ra vezetett. A másodikban Matt Stajan és Sean Monahan is eredményes volt, ezzel már 3–0-ra vezetett a Flames. A záró negyedben Sean Monahan megszerezte második gólját is, majd egy percre rá Lance Bouma is betalált. A Calgary 5–0-s győzelmével tizenegy pontos, míg a Carolinának csupán két pontja van eddig.
A hazaiak kapusa, Jonas Hiller 16 védéssel járult hozzá csapata könnyed sikeréhez.

A több mérkőzésről

A címvédő Kings magabiztosan, 2–0-ra verte a Sabrest. A Minnesota szintén 2–0-ra nyert az Arizona ellen, Darcy Kuemper, a Wild kapusa 26 lövést hárított. Kilenc gól esett a San Jose–Columbus találkozón, az összecsapást végül a vendégek nyerték 5–4-re, Ryan Johansen és Mark Letestu két-két góllal járult hozzá a Blue Jackets sikeréhez. A Vancouver simán, 4–1-re múlta felül a St. Louist, a Nashville 3–2-re verte az előző szezon egyik főcsoportdöntősét, a Chicagót.

NHL
ALAPSZAKASZ
Los Angeles Kings
–Buffalo Sabres 2–0
Minnesota Wild–Arizona Coyotes 2–0
Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins 4–3 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Columbus Blue Jackets 4–5
Boston Bruins–New York Islanders 2–3
St. Louis Blues–Vancouver Canucks 1–4
Nashville Predators–Chicago Blackhawks 3–2
Calgary Flames–Carolina Hurricanes 5–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik