NHL: elrajtolt a szezon, négyet kapott a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 07:14
null
Tommy Wingels kétszer is túljárt Jonathan Quick eszén (Fotó: Reuters)
Kezdetét vette az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság 2014–2015-ös szezonja. A nyitányon a címvédő Los Angeles Kings hazai pályán 4–0-s vereséget szenvedett a két gólt szerző Tommy Wingels vezette San Jose Sharkstól. Az idény első gólját Max Pacioretty szerezte, akinek csapata, a Montreal Canadiens 4–3-ra nyert a Toronto Maple Leafs vendégeként.

 

A Maple Leafs az előző szezon főcsoportdöntőséhez, a Canadienshez látogatott. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, miután négy perc elteltével Max Pacioretty Pierre-Alexandre Parenteau és Alekszej Jemelin gólpassza után megszerezte az idény első gólját. A döntés végül a harmadik harmadra maradt, először P. K. Subban talált be, amire a torontói Morgan Rielly válaszolt, az utolsó pillanatokban Tomás Plekanec azonban a második góljával eldöntötte a mérkőzést, így a vége 4–3 lett a Canadiens javára.

A Boston a Philadelphiát fogadta. Hatalmas csatában, 2–1-re nyert a Bruins, a döntő találat két perccel a harmadik harmad vége előtt született, amikor a hátsérüléséből visszatérő Chris Kelly volt eredményes.

A Calgary Flames a Vancouver Canucksot a látta vendégül, és a Sedin testvérek vezérletével a vendégegyüttes megszerezte első győzelmét. Góljukkal és asszisztjaikkal 4–2-re nyert a Canucks.

A címvédő Los Angeles Kings meglepetésre nagy pofonba szaladt bele otthon, a San Jose Sharks 4–0-ra kiütötte Anze Kopitarékat. A Sharks kapusa, Antti Niemi 34 Los Angeles-i lövést hárított, mellette a duplázó Tommy Wingels, illetve a két gólpasszt kiosztó Brent Burns játékát lehet kiemelni.

NHL, ALAPSZAKASZ
1. JÁTÉKNAP
Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 3–4
Boston Bruins–Philadelphia Flyers 2–1
Calgary Flames–Vancouver Canucks 2–4
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik