NHL: az Islanders a kiesés határára lökte a Capitalst

Vágólapra másolva!
2020.08.17. 08:20
null
Mathew Barzal (13, New York Islanders) a győztes gólját ünnepli csapattársa, Derick Brassard társaságában<br />(Fotó: Getty Images)
A Vegas Golden Knights hat megnyert találkozó után először kapott ki a koronavírus-járvány miatti szünetet követően, miután vasárnap a Chicago Blackhawks – nem kis részben Corey Crawford 48 védésének köszönhetően – 3–1-re legyőzte, és ezzel szépített a két csapat párharcában az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában. A New York Islanders harmadszor is legyőzte a Washington Capitalst, azaz karnyújtásnyira van a továbbjutástól.

 

A címvédő St. Louis Blues elkerülte, hogy 3–0-s hátrányba kerüljön összesítésben a Vancouver Canucksszal szemben, ehhez hosszabbításban kellett legyűrnie kanadai riválisát. A győztes gólt Brayden Schenn ütötte a ráadás 16. percében. Jake Allen több mint három év után kezdett a kapuban a rájátszásban, a bizalmat 39 védéssel hálálta meg.

A Dallas Stars úgy győzte le hosszabbítás után 5–4-re a Calgary Flamest – és egyenlítette ki a párharcot –, hogy a mesterhármast szerző Joe Pavelski 12 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egalizált, a ráadásban pedig Alekszandr Radulov talált be.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel „buborékban”.

A csapatok megszokott módon az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcokat vívnak egymással.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐK
Montreal Canadiens–Philadelphia Flyers 0–1
A párharc állása: a Philadelphia vezet 2–1-re
New York Islanders–Washington Capitals 2–1, hosszabbítás után
Az állás: a New York Islanders vezet 3–0-ra

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐK
Chicago Blackhawks–Vegas Golden Knights 3–1
Az állás: a Vegas vezet 3–1-re
Calgary Flames–Dallas Stars 4–5, hosszabbítás után
Az állás: 2–2
Vancouver Canucks–St. Louis Blues 2–3, hosszabbítás után
Az állás: a Vancouver vezet 2–1-re

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik