NHL: egy gól is elég volt a Chicago győzelméhez

Vágólapra másolva!
2013.02.25. 07:02
null
Corey Crawford NHL-karrierje hetedik shutoutját érte el (Fotó: Reuters)
A Chicago Blackhawksnak ezúttal egyetlen gól is elég volt ahhoz, hogy győzelemmel zárja legutóbbi meccsét az NHL-ben, Corey Crawford kapus ugyanis egyetlen columbusi korongot sem engedett be a kapujába. A Chicago 18 meccsből 15-öt megnyert, s a másik hármat is hosszabbítás után vesztette el, azaz eddigi összes találkozóján szerzett pontot.  A Pittsburgh Penguins az agyrázkódás miatt nélkülözött Jevgenyij Malkin nélkül is 5–3-ra legyőzte a Tampa Bayt, Sidney Crosby két góllal vette ki a részét a sikerből. A Detroit nem ismert irgalmat a Vancouver ellen: nyolc gólt vágott a kanadai csapatnak.

 

Újabb rekordot állított be Chicago, ugyanis a Blackhawkst a szezonban már 18 mérkőzése óta nem tudta egy csapat sem legyőzni a rendes játékidőben. A legutóbbi játéknapon a Columbus Blue Jackets volt az áldozat, a 2009-ben mindössze a harmadik körben draftolt kanadai Steve Mason góljával. A mérkőzés hőse Corey Crawford, a Chicago kapusa volt, huszonnyolc lövésből huszonnyolcat hárított.

A Detroit Red Wings elleni mérkőzés valószínűleg sokáig fogja kísérteni Roberto Luongót, a Vancouver Canucks hálóőrét, hiszen nyolc gólt is beengedett a vasárnapi találkozón, ahol 3–3-nál még a győzelemre is volt esélye a Canucksnak, azonban a harmadik harmadban már nem volt megállás, hengerelt a Red Wings, amelyben két gólig jutott Joakim Andersson és Damien Brunner is.

Jacob Markström második mérkőzésén szerepelt kezdőként a Florida Panthers kapujában Stephen Weiss helyett, azonban az ő huszonnyolc védése sem volt elég a Boston Bruins megállításához. A 4–1-es győzelemmel a Boston harmincnyolc éves rekordot állított be, a csapat az 1976–1977-es idényben kezdett utoljára ilyen jól a ligában.

A Pittsburgh Penguins az agyrázkódás miatt nélkülözött, tavalyi gólkirály Jevgenyij Malkin nélkül is győzni tudott a Tampa Bay ellen. A Keleti főcsoport második helyén álló Pittsburghben Sidney Crosby két gólig és egy asszisztig jutott, és ezzel a Penguins történetének harmadik legtöbb gólját szerző játékosa lett. A Lighningben a szokásokhoz híven Steven Stamkos gólt szerzett, így továbbra is vezeti az NHL összesített ponttáblázatát.

NHL
ALAPSZAKASZ, 37. JÁTÉKNAP

Calgary Flames–Phoenix Coyotes 5–4
Anaheim Ducks–Colorado Avalanche 4–3 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Tampa Bay Lightning 5–3
New York Islanders–Carolina Hurricanes 2–4
Chicago Blackhawks–Columbus Blue Jackets 1–0
New Jersey Devils–Winnipeg Jets 2–4
Detroit Red Wings–Vancouver Canucks 8–3
Florida Panthers–Boston Bruins 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik