NHL: „csúnyán” nyert a Flyers, gálázva a Blues

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.19. 09:22
null
Jaden Schwartz (17) első tripláját jegyezte az NHL-ben (Fotó: Action Images)
Tizenegy gólt hozó meccsen, hosszabbítás után nyert a Philadelphia Flyers az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, míg a St. Louis Blues jó játékkal 6–1-re győzött az Arizona Coyotes otthonában. A New York Islanders és a Vancouver Canucks sem veretlen már a mezőnyben.

A legtöbb gólt Dallasban láthatták a nézők a játéknapon, az más kérdés, hogy a végeredménynek már kevésbé örülhettek a Stars rajongói. Az első harmad után még 2–1-re a Philadelphia vezetett, de utána egy kiváló játékrészt produkálva 4–2-re fordított a hazai együttes. A Flyers azonban nem adta fel, 4–4-re, majd 5–5-re is egalizált, és a hosszabbításban belőtte a győztes találatot.

„Felálltunk kétgólos hátrányból, majd ismét egalizálni tudtunk a hosszabbítás előtt – ez egy csúnya győzelem volt, de örülünk neki" – mondta a mindent eldöntő gólt szerző Claude Giroux. A Dallas edzője szerint bután játszottak, ezért megérdemelték a vereséget.

A St. Louis Blues ezzel szemben meggyőző teljesítményt nyújtva 6–1-re verte meg az Arizonát. Jaden Schwartz karrierje első tripláját jegyezte az NHL-ben, a harmadik gólját mindössze három másodperccel a meccs vége előtt érte el.

A New York Islanders és a Vancouver Canucks is elszenvedte idénybeli első vereségét, így már nincs veretlen csapat a mezőnyben.

Az Islanders a Pittsburgh Penguins otthonában maradt alul 3–1-re úgy, hogy a hazaiak kapitánya, Sidney Crosby két gólpasszt is adott, s pályafutását tekintve immár 500 asszisztnál jár.

A Vancouver saját közönsége előtt kapott ki, mégpedig a Tampa Bay Lightningtól. Érdekesség, hogy 12 év és 474 mérkőzés után most először nem volt telt ház a Canucks csarnokában – ez legutóbb 2002. november 12-én fordul elő.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Boston Bruins 0–4
Detriot Red Wings–Toronto Maple Leafs 1–0 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Colorado Avalanche 3–2
New Jersey Devils–San José Sharks 2–4
Ottawa Senators–Columbus Blue Jackets 3–2
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 3–1
Washington Capitals–Florida Panthers 2–1 – szétlövéssel
Dallas Stars–Philadelphia Flyers 5–6 – h. u.
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 2–1 – h. u.
Arizona Coyotes–St. Louis Blues 1–6
Vancouver Canucks–Tampa Bay Lightning 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik