NHL: a Kings 0-3-ról nyert; finn legenda előtt tisztelegtek Montrealban

Vágólapra másolva!
2014.12.19. 07:33
null
Saku Koivutól búcsúztak Montrealban (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján a Los Angeles Kings 6–4-re legyőzte a St. Louis Bluest, míg a Washington Capitals hosszabbítás után 5–4-re nyert a Columbus Blue Jackets otthonában.

 

Eric Fehr megakadályozta a Columbus Blue Jackets gárdáját abban, hogy NHL-rekordot döntsön. A Washington Capitals játékosa a hosszabbítás 42. másodpercében betalált – ezzel a fővárosiak 5–4-re nyertek. A Columbus ezt megelőzően sorozatban négy mérkőzést nyert meg a rendes játékidő után, az öt rekord lett volna. A washingtoniak 2–0-ra vezettek az első harmadban, az utolsó játékrészben viszont kétszer is egyenlíteniük kellett. Troy Brouwer három perccel a vége előtt mentette hosszabbításra a találkozót.

A Los Angeles Kings első sora nagyot játszott, Anze Kopitar karriercsúcsot jelentő öt pontot szerzett, míg Jake Muzzin 4–4-es állásnál talált be emberelőnyben. Pedig a St. Louis Blues 3–0-ra is vezetett a Staples Centerben tizenhat percnyi játék után. A Kings 0–3-ról és 3–4-ről is felállt, s a harmadik harmadban három gólt szerzett, így 6–4-re győzött, a Blues ötmeccses győzelmi szériája pedig megszakadt.

Saku Koivu előtt tisztelegtek az egybegyűltek az Montreal Canadiens–Anaheim Ducks összecsapás előtt. A finn hokis 1995 és 2009 között a Canadiens játékosa volt, majd az Anaheimhez szerződött. 2001-ben rákos betegséget diagnosztizáltak nála, s idén szeptemberben bejelentette visszavonulását. „Mind tudjuk, sok problémával kellett szembenéznem az itt eltöltött idő alatt. Közülük a legnagyobb a rák elleni harc volt. Köszönettel tartozom a második esélyért, örökké hálás leszek ezért” – mondta Koivu, miközben a montreali közönség a nevét skandálta. A finn hokis volt csapatainak összecsapását az Anaheim nyerte meg. Matt Beleskey 8:33 perc után betalált a harmadik harmadban, így 2–1-re nyert a Ducks.

Marc-André Fleury (Pittsburgh Penguins) mind a 29 lövést védte a Colorado Avalanche ellen, így hat kapott gól nélküli meccsével vezeti a rangsort az NHL mostani idényében. Pedig előzetesen úgy volt, Fleury nem lép jégre ezen a találkozón, mivel szerdán nem edzett. A kapus mumpsz gyanújára kért leletei negatívak lettek, így játszhatott – ellentétben Sidney Crosbyval.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Toronto Maple Leafs 4–1
Columbus Blue Jackets–Washington Capitals 4–5 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–Florida Panthers 1–2 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Colorado Avalanche 1–0 – h. u.
Montreal Canadiens–Anaheim Ducks 1–2
Los Angeles Kings–St. Louis Blues 6–4
San Jose Sharks–Edmonton Oilers 4–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik