NHL: begyújtotta a rakétákat a New York Rangers

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 08:16
A New York Rangers sorozatban a negyedik, a Washington Capitals az egymást követő harmadik győzelmét ünnepelte az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján.

Két harmadot követően nem úgy nézett ki, hogy a Rangers behúzza egymás után a negyedik strigulát is, de aztán a záró játékrészben Kevin Shattenkirk, Chris Kreider és Pavel Bucsnyevics is kihasznált egy-egy emberelőnyt, majd Michael Grabner ütött egy üres kapus gólt, így végül sikerült legyűrni a Columbust. Mika Zibanejad három asszisztot, Henrik Lundqvist 22 védést jegyzett.Rangers behúzza egymás után a negyedik strigulát is, de aztán a záró játékrészben Kevin Shattenkirk, Chris Kreider és Pavel Bucsnyevics is kihasznált egy-egy emberelőnyt, majd Michael Grabner ütött egy üres kapus gólt, így végül sikerült legyűrni a Columbust. Mika Zibanejad három asszisztot, Henrik Lundqvist 22 védést jegyzett.

A Washington is hátrányból jött vissza, sőt hosszabbításra is szüksége volt, hogy meglegyen a szezonbeli első nármas győzelmi szériája. Az Arizona vesztét okozó gólt John Carlson ütötte.

Mark Scheifele az első és az utolsó percben is ütött egy gólt a Dallasnak, oroszlánrésze volt abban, hogy újra nyert a remek formában lévő Winnipeg. Neki amúgy mindig jól megy a Starsszal szemben: a legutóbbi tíz meccsen rendre szerzett pontot ellene (12 gól, 11 assziszt). Blake Wheelert is említsük meg, hiszen mind a négy vendéggól előkészítésében benne volt, és a 33 lövést védő Connor Hellebuycknek ugyancsak jár a gratuláció.

A Vancouver ledolgozta kétgólos hátrányát, de Tomás Tatar feleslegessé tette a hazaiak fáradozásait – 1:14 perccel a vége előtt ütött góljával nyert a Detroit, amelynek ez volt a negyedik sikere a legutóbbi öt mérkőzésén.

Nazem Kadri kétszer is betalált a Torontóban, csakhogy hiába a kétgólos előny, a Vegas visszakapaszkodott, és csupán a szétlövésben adta meg magát – Mitch Marner találata hozta meg a hazai diadalt.

Öt különböző gól- és tíz pontszerzője volt a Bostonnak, amely hazai jégen verte meg a Minnesotát.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–
Minnesota Wild 5–3 (2–1, 2–0, 1–2)
New York Rangers–Columbus Blue Jackets 5–3 (0–0, 1–2, 4–1)
Toronto Maple Leafs–Vegas Golden Knights 4–3 (3–1, 0–1, 0–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Washington Capitals–Arizona Coyotes 3–2 (1–2, 1–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Dallas Stars–Winnipeg Jets 1–4 (0–3, 1–0, 0–1)
Vancouver Canucks–Detroit Red Wings 2–3 (0–1, 0–1, 2–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik