NHL: az Islanders 12 gólos mérkőzésen győzött

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.16. 10:00
A New York Islanders 7–5-re győzte le a vendég New York Rangers csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A házigazdáknál Anthony Beauvillier pályafutása során először szerzett három gólt NHL-találkozón. Az Islanders sorozatban nyolcadik alkalommal kerekedett a Rangers fölé, amely 2016. október 13-án nyert legutóbb a városi rivális ellen.

Pittsburghben hiába vezetett a Penguins már a 14. percben két góllal, a Tampa Bay Brayden Point mesterhármasával fordított, majd a hazai egyenlítést követően Yanni Gourde találata vendéggyőzelmet ért. A Penguins a legutóbbi nyolc találkozójából a hetediket veszítette el, ebben az időszakban ötször játszott Pittsburghben, ahol negyedszer kapott ki.

Carey Price, a Montreal Canadiens kapusa 43 védéssel járult hozzá csapata 3–2-es sikeréhez a Calgary Flames otthonában. A ligaelső Nashville Predators sorozatban a harmadik mérkőzését veszítette el, ezúttal az Arizona Coyotes vendégeként kapott ki 2–1-re. A 2–0-ra elbukott első harmad után megtáltosodott a Columbus Blue Jackets, amely házigazdaként 7–3-ra győzte le a Florida Pantherst.

Kasperi Kapanen két góllal, Frederik Andersen pedig 42 védéssel járult hozzá a Toronto Maple Leafs 5–3-as sikeréhez a San Jose vendégeként. A torontói együttes – amely a szezonban kilencedik idegenbeli összecsapásán a nyolcadik győzelmét aratta – ezt megelőzően sorozatban ötször kapott ki a Sharks otthonában.

A 20 éves Drake Batherson pályafutása első NHL-mérkőzésén győztes gólt szerzett, csapattársa, Craig Anderson pedig a záróharmadban két büntetőt hárított, így az Ottawa Senators 2–1-re legyőzte a Detroit Red Wings gárdáját.

A New Jersey Devils kilencedik alkalommal játszott vendégként az idényben, és másodszor tudott nyerni. A Philadelphia Flyers elleni 3–0-s siker kulcsembere a vendégek kapusa, Keith Kinkaid volt, aki 29 védéssel és hibátlan teljesítménnyel zárt, karrierje során hetedszer.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders–New York Rangers 7–5
Columbus Blue Jackets–Florida Panthers 7–3
Philadelphia Flyers–New Jersey Devils 0–3
Pittsburgh Penguins–Tampa Bay Lightning 3–4
Ottawa Senators–Detroit Red Wings 2–1
Minnesota Wild–Vancouver Canucks 6–2
Arizona Coyotes–Nashville Predators 2–1
Calgary Flames–Montreal Canadiens 2–3
San Jose Sharks–Toronto Maple Leafs 3–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik