NHL: assziszt kézzel, megadták, ezzel nyert a San Jose – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.16. 07:06
null
Logan Couture (39) bekotorta, a vendégek ezzel harcolták ki a hosszabbítást (Fotó: nhl.com)
Erik Karlssonnak a hosszabbítás hatodik percében ütött góljával a San Jose Sharks 5–4-re győzött a St. Louis Blues vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportdöntőjének csütörtök hajnalban lejátszott harmadik mérkőzésén, és ezzel újra vezet az összesítésben.

 

A győztes gól előtt a térdre rogyó Timo Meier a kesztyűjével paskolta középre a korongot Gustav Nyquisthez, aki továbbpasszolta, Erik Karlsson ütése nyomán pedig lelassult a pakk a kapuson, de csak-csak átjutott a gólvonalon.

A hazaiak hiába reklamáltak, a játékvezetők nem érzékelték szabálytalannak az esetet. A ligaszabályzat szerint a kézzel adott passzok vizsgálatára nem rendelhető el videokontroll, csak a kézzel ütött gólok gyanúja esetén.

A GYŐZTES GÓL


CSAK HA KÉZZEL ÜTÖTTÉK A GÓLT


Karlsson a 7. percben is szerzett egy gólt – ez volt neki az első az idei rájátszásban –, majd Joe Thornton is betalált, így ekkor nem úgy nézett ki, hogy hosszabbításra lesz szükség. Sőt Alexander Steen második harmadbeli szépítése után is jött egy Thornton-gól – a támadó 39 évesen és 317 naposan ütött először több gólt playoffmeccsen, ez ligakorrekord –, azaz megint kettővel vezetett a Sharks.

Akkor azonban jött a fordulat: a hazaiak további három gólt ütöttek ebben a periódusban, David Perron két és fél perc alatt kettőt is – a Bluesnak 2000 óta nem volt ilyen gólerős játékrésze a playoffban –, és úgy tűnt, Jordan Binnington (27 védés) az este hátralévő részére lehúzta a rolót.

Csakhogy az utolsó harmad vendégrohamai 1:01 perccel a vége előtt góllá értek, Logan Couture közelről bekotorta a korongot, azaz jöhetett a fent leírt drámai véget hozó hosszabbítás.

Couture 14 góllal és 20 ponttal magabiztosan vezeti e két statisztikai kategóriát a playoffban.

NHL-RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
St. Louis Blues–San Jose Sharks 4–5
(0–2, 4–1, 0–1, 0–1) – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a San Jose javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik