NHL: a Washington kicsikarta, hetedik meccs dönt keleten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 07:18
null
T. J. Oshie és Nicklas Bäckström gólöröme (Fotó: nhl.com)
A Washington Capitals hétfő este hazai jégen 3–0-ra legyőzte a Tampa Bay Lightningot, és ezzel biztossá vált, hogy a hetedik mérkőzés dönt az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Keleti főcsoportjának döntőjében.

 

Gól nélküli első harmadot követően T. J. Oshie szerezte meg a vezetést a fővárosiaknak, és az utolsó játékrészben ugyanő tette ki a pontot a történet végére – előtte Devante Smith-Pelly is a kapuba talált Chandler Stephenson hatalmas sprintjét és gólpasszát követően.

Braden Holtby 24 védéssel gondoskodott arról, hogy meglegyen az első hazai Capitals-siker a párharc során.

SMITH-PELLY GÓLJA



A hetedik mérkőzést szerda este vívják a Lightning csarnokában. A két csapat hetedik meccses mérlege finoman fogalmazva különböző: a Tampa 71.4 százalékkal ligaelső, a Washington 26.7 százalékkal ligautolsó (a legalább öt ilyen párharcot vívó csapatokat figyelembe véve).

Egy kis stat: az első gól előkészítésében részt vállaló Jevgenyij Kuznyecov sorozatban a kilencedik mérkőzésen szerzett pontot, ezzel beállította Nicklas Bäckström (2009) egy playoffon belüli klubrekordját. Bäckström is mérföldkőhöz érkezett: ő az első Capitals-játékos, aki 60 asszisztig jutott rájátszásban.

Mint beszámoltunk róla, a Nyugati főcsoport küzdelmei már véget értek, a jövő hétfőn kezdődő nagydöntőbe a Vegas Golden Knights jutott be.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, HATODIK MÉRKŐZÉS
Washington Capitals–Tampa Bay Lighthing 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik