NHL: a Vegas Golden Knights átgázolt a Vancouveren

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.24. 07:54
Címkék
A Vegas Golden Knights vasárnap 5–0-ra nyert – az előző fordulóban a címvédőt búcsúztató – Vancouver Canucks ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában. Keleten a Boston Bruins került előnybe a Tampa Bay Lightninggal szemben.

A Vegasban a svéd kapus Robin Lehner pályafutása során először nem kapott gólt playoff-mérkőzésen, most 26 védéssel járult hozzá az utolsó állva maradt kanadai együttes elleni sikerhez.

Honfitársát, a túloldalon kapuban álló Jacob Markströmöt az 52. percben lecserélték. Reilly Smith, Alex Tuch és Mark Stone egy-egy góllal és gólpasszal vette ki részét a diadalból. A Vegas eddig mind a hat összecsapását megnyerte az Edmontonban zajló nyugati csatározásokban, amikor az első gólt ütötte.

A torontói keleti „buborékban” a Boston 3–0-ra elhúzott a Tampától, amely a svéd hátvéd Victor Hedman két góljával csak szorossá tudta tenni a végjátékot, a győzelem azonban így is a Bruinsé lett. A szlovák Jaroslav Halak – aki a finn Tuukka Rask augusztus 15-i váratlan hazautazásával lett az elsőszámú kapus – 35 lövést védett. A pozsonyi hálóőrrel a bostoniak eddig mind a négy mérkőzésüket megnyerték, és átlagban csak 1.75 gólt kaptak. Brad Marchand és David Pastnak, az első sor két szélsője 1+1-gyel zárt. Előbbinek 92 playoff-pontja van már, amellyel a klub örökrangsorában beérte a hetedik helyen álló legendás Bobby Orrt.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel „buborékban”.

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT

Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 2–3
A párharc állása: 1–0 a Boston javára.
NYUGATI FŐCSOPORT
Vegas Golden Knights–Vancouver Canucks 5–0
A párharc állása: 1–0 a Vegas javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik