NHL: a Pittsburgh, a Carolina és a Colorado is a rájátszásban

Vágólapra másolva!
2019.04.05. 08:00
Bejutott a jövő szerdán kezdődő rájátszásba a Pittsburgh Penguins, a Carolina Hurricanes és a Colorado Avalanche az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A Pingvinek 4–1-re verték a Detroit Red Wingset, míg a Hurrikánok 3–1-re a New Jersey Devilst. A Coloradónak egy pontra volt szüksége a Winnipeg Jets ellen, ezt elérte azzal, hogy hosszabbításra mentette az összecsapást, de végül a hirtelen halálban még a bónuszpontot is begyűjtötte.Pingvinek 4–1-re verték a Detroit Red Wingset, míg a Hurrikánok 3–1-re a New Jersey Devilst. A Coloradónak egy pontra volt szüksége a Winnipeg Jets ellen, ezt elérte azzal, hogy hosszabbításra mentette az összecsapást, de végül a hirtelen halálban még a bónuszpontot is begyűjtötte.

A címvédő Washington Capitals megnyerte csoportját, miután 2–1-re legyőzte a rájátszásért harcoló Montreal Canadienst. A kanadai csapatnak már csak egy találkozója van hátra, míg a szintén 94 pontos Columbus Blue Jacketsnek kettő, és a Keleti főcsoportban már csak egyetlen hely kiadó.

A Tampa Bay Lightning 3–1-re verte a Toronto Maple Leafs gárdáját, ezzel 61. sikerét aratta a szezonban, és már csak egyetlen győzelem választja el a Detroit 1995–1996-os NHL-rekordjától.

A St. Louis Blues úgy diadalmaskodott 7–3-ra a Philadelphia Flyers ellen, hogy 9:41-nél már 5–2-re vezetett. Alapszakaszban a Blues nem ütött ilyen gyorsan öt gólt.

A játéknap utolsó mérkőzésén az Arizona Coyotes győzött a korábban már rájátszásba jutott, tavalyi döntős Vegas Golden Knights otthonában. A vendégek egy hellyel maradtak le a továbbjutásról a Nyugati főcsoportban.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres
–Ottawa Senators 5–2
Carolina Hurricanes–New Jersey Devils 3–1
Florida Panthers–New York Islanders 1–2 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Detroit Red Wings 4–1
Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning 1–3
Washington Capitals–Montreal Canadiens 2–1
Minnesota Wild–Boston Bruins 0–3
Nashville Predators–Vancouver Canucks 3–2
St. Louis Blues–Philadelphia Flyers 7–3
Colorado Avalanche–Winnipeg Jets 3–2 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–San Jose Sharks 2–3
Vegas Golden Knights–Arizona Coyotes 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik