NHL: a Nashville hátrányból nyert Las Vegasban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.16. 08:12
A Nashville Predators hátrányból négy gólt szerezve nyert a Vegas Golden Knights otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A Golden Knights fordított ugyan az első harmadban és még vezetett 2–1-re, de Marc-André Fleury 34 védése sem volt elég a pontszerzéshez. A találkozó a második harmad elején dőlt el, amikor a Predators háromszor volt eredményes, és a 27. percre már 4–2-re alakította az állást.

Mitchell Marner góllal és két gólpasszal, míg Morgan Rielly négy gólpasszal járult hozzá a Toronto hazai győzeleméhez. Rielly ezzel beállította Rick Vaive klubrekordját, amelyet 1984. március 12-én ért el. A Maple Leafs a második harmadban bő 11 perc alatt szerezte a négy találatát.

Montrealban nyert 3–1-re a Tampa Bay, a Lightning a legutóbbi 12 mérkőzésükön kilencedszer győzte le a Canadienst, a három veresége közül kettőn pedig pontot szerzett. A Carolina Petr Mrazek vezérletével nyert Los Angelesben. A Hurricanes kapusa 31 lövést bemutatva zárt hibátlanul, a szezonban először.

A Carolina hét mérkőzés után hat győzelemmel áll, Mrazekkel a kapuban négyből négy siker a mérlege. Az 1–1-es első harmad után a második felvonásban Christian Dvorak két gólja, valamint Nick Schmaltz találata 4–2-es idegenbeli győzelmet ért az Arizonának.

Michael Frolik már a mérkőzés 95. másodpercében eredményes volt, így góllal ünnepelte karrierje 800. NHL-mérkőzését. A Calgaryt a 31 éves cseh szélső juttatta vezetéshez, a Flames otthon győzte le 3–1-re a Philadelphiát.

J.T. Miller két emberelőnyös góllal, Elias Pettersson és Alexander Edler egy góllal, valamint két gólpasszal, míg Brock Boeser három gólpasszal járult hozzá a Vancouver Detroit feletti 5–1-es sikeréhez.

NHL, ALAPSZAKASZ
Montréal Canadiens–Tampa Bay Lightning 1–3
Toronto Maple Leafs–Minnesota Wild 4–2
Winnipeg Jets–Arizona Coyotes 2–4
Calgary Flames
–Philadelphia Flyers 3–1
Vancouver Canucks
–Detroit Red Wings 5–1
Vegas Golden Knights–Nashville Predators 2–5
Los Angeles Kings–Carolina Hurricanes 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik