NHL: a Montreal és a Washington is hatot vágott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.17. 06:51
null
A dallasi Tyler Seguin nem csak ekkor okozott bosszúságot a Pittsburgh kapuját védő Marc-André Fleurynek (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján a Montreal Canadiens és a Washington Capitals is hat gólt ütve szerezte meg a győzelmet.

 

 

A videós visszajátszásokból tisztán kivehető, hogy Tuukka Raskot, a Boston kapusát zöld lézerfénnyel próbálták zavarni Montrealban, a finn hálóőr azonban azt mondta, hogy magán ezt nem vette észre.

„A második harmadban láttam a lézerfényt, de csak a támadóharmadban. Még jó, hogy nem vakultam meg vagy nem történt valami hasonló" – nyilatkozta Rask, aki 23 lövésből csak 18-at tudott hárítani, mielőtt a harmadik harmadban lement a jégről. A Boston ezután még kapott egy hatodik gólt is, és mivel csak négyet lőtt, vesztesen távozott a kanadai városból.

Alekszandr Ovecskin sorozatban a harmadik mérkőzésén volt eredményes, Braden Holtby pedig 26 védést mutatott be a Washingtonban, amely 6–2-re győzött a veretlenségét elveszítő New Jersey Devils ellen.

Mindkét New York-i alakulat szétlövéses sikert aratott. A San Josét lenyomó Islanders története során mindössze harmadszor maradt hibátlan idénybeli első négy mérkőzésén, míg a Rangers a továbbra is nyeretlen Carolina ellen diadalmaskodott.

A játéknap harmadik szétlövéses sikerét a Los Angeles aratta a St. Louis ellen, miután a felek 65 percen át hiába gyűrték egymást, nem szereztek gólt. Jonathan Quick, a Kings kapusa pályafutása 32. shutoutjával beállította a franchise-rekordot.

A Pittsburgh alig 8 perc után már kétgólos előnyben volt, és 2:57-tel a vége előtt még mindig 2–1-re vezetett otthon a Dallas ellen, mégsem szerzett pontot. Előbb Jamie Benn idénybeli második találatával egyenlített a Stars, majd 2.9 másodperccel a vége előtt Tyler Seguin emberelőnyből megszerezte a texasiak győztes gólját is.

Az Ottawa az első harmad után még 3–1-es hátrányban volt hazai pályán a Colorado ellen, ám végül 5–3-ra győzött.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders–San Jose Sharks 4–3 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Dallas Stars 2–3
Washington Capitals–New Jersey Devils 6–2
New York Rangers–Carolina Hurricanes 2–1 – szétlövéssel
Montreal Canadiens–Boston Bruins 6–4
Ottawa Senators–Colorado Avalanche 5–3
Los Angeles Kings–St. Louis Blues 1–0 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik