NHL: a Lightning ezúttal szorosabb csatában győzött

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.10. 07:43
null
A Tampa Bay ezúttal szoros mérkőzésen, jó védekezésének köszönhetően győzte le az Islanderst (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Keleti főcsoportdöntőjében a Tampa Bay Lightning 2–0-ra vezet, mivel 2–1-re legyőzte a New York Islanderst.

A kiütéses, 8–2-es Lightning-sikerrel zárult első mérkőzés után az Islanders az első pillanattól elszántan küzdött, hogy feledtesse a korábbi fiaskót.

CASSIDY AZ ÉV EDZŐJE
A Boston Bruinst irányító Bruce Cassidyt választották meg az év edzőjének az NHL-ben.

A legjobb trénernek járó Jack Adams-díjért szoros volt a verseny, az 55 éves szakemberre a 132 szavazó közül 82-en volsoltak, és 37-en tették őt az első helyre, így összesen 288 pontot kapott, míg a második Alain Vigneault (Philadelphia Flyers) 252 pontot.
Cassidyvel a bostoniak a mostani szezon alapszakaszát megnyerték, 70 meccsen 100 pontot szereztek, a rájátszásban előbb legyőzték a Carolina Hurricanest, a második körben viszont kikaptak a Tampa Bay Lightningtól.
A győztes szakember a negyedik edző, aki a Bruins irányításával érdemelte ki a díjat. Korábban Don Cherry (1975/76-es szezon), Pat Burns (1997/98) és Claude Julien (2008/09) nyerte el így az elismerést.

A kezdés kiválóan sikerült a csapatnak, mivel Matt Martin alig másfél perc után megszerezte a vezetést. A nyitó harmadban végig a New York-i gárda volt aktívabb, sokkal többször lőtt kapura, a szakasz hajrájában mégis egyenlíteni tudott a Lightning, miután a 19. percben Victor Hedman távoli lövése utat talált a kapuba. A svéd védő ezzel sorozatban negyedik meccsén szerzett gólt.

A Tampa Bay a második szakasz elején nehéz helyzetbe került, miután sérülés miatt kivált legjobbja, a rájátszásban 23 pontnál járó Brayden Point, aki az első periódus végén szerencsétlenül esett a palánknak, később pedig hiába próbált visszatérni, az első szünetet követően nem sokkal visszament az öltözőbe.

A Lightning támadásban az egész meccsen nem parádézott, védelme viszont remekül működött, melyet Andrej Vaszilevszkij kapus 27 védéssel segített, így az Islanders nem tudott újra betalálni. Aztán 8.8 másodperccel a vége előtt, amikor már szinte mindenki biztosnak gondolta a hosszabbítást, Nyikita Kucserov a rövid felső sarokba bombázta Ryan McDonagh keresztpasszát.

A párharc harmadik mérkőzését magyar idő szerint szombat hajnalban rendezik.

NHL
RÁJÁTSZÁS, KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ

Tampa Bay Lightning–New York Islanders 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik