A 29 esztendős olimpiai bajnok – aki felesége bántalmazása miatt négy évvel ezelőtt börtönben is ült – egyéves szerződést kötött új klubjával.

A Los Angeles Kingsszel kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvéd a teljes 2018–2019-es szezont kihagyta. Azt megelőzően – miután kényszerűségből elhagyta az Egyesült Államokat – három szezont húzott le az SZKA Szentpétervárban. Ügynökén keresztül idén májusban jelezte, hogy ajánlat esetén visszatérne az NHL-be, ám a liga a teljes 2019–2020-as idényre eltiltotta. A fellebbviteli sportbíróság ezzel együtt engedélyezte számára, hogy a szezon felétől újra játsszon.

Vojnov 2014 októberében, kaliforniai otthonában bántalmazta párját. Ezt követően elítélték, gyakorlatilag a teljes idényt kihagyta. Két hónapot rács mögött töltött, majd 2015 szeptemberben kiengedték, de az Egyesült Államok bevándorlási hivatala eljárást indított ellene, és a kiutasítással fenyegetett hokis úgy döntött, hogy családjával visszatér Oroszországba.

A hokis 2013-ban hat évre szóló, 25 millió dolláros szerződést kötött a Kingsszel, ezt a megállapodást végül felbontották, és a klubnak nem kellett kifizetnie a hátralévő 19.25 millió dollárt a játékosnak. Vojnov a tavalyi pjongcsangi olimpián aranyérmes lett hazája válogatottjával, és a torna legjobb védőjének választották.