NHL: a Florida megszerezte a liga egyik legjobb kapusát

Vágólapra másolva!
2019.07.01. 19:59
A Florida Panthers megszerezte az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik legjobb kapusát, az orosz Szergej Bobrovszkijt.

A 30 esztendős hálóőr hétfőn vált szabadon igazolhatóvá, miután lejárt a szerződése a Columbus Blue Jacketsnél. Ezt használta ki a Florida, és hétéves, sajtóértesülések szerint összesen 70 millió dolláros ajánlatot tett, amelyet Bobrovszkij elfogadott.

A Columbus másik orosz sztárját, a csatár Artemij Panarijt is elveszítette az úgynevezett szabadügynök piacon: a légiós a New York Rangershez távozott. A Dallas Stars aktív volt az első átigazolási napon: megszerezte Joe Pavelskit a San Jose Sharkstól, és a rutinos Corey Perryt, akit az Anaheim Ducks nem kívánt megtartani.

A texasi együttesből távozott is két tapasztalt csatár: Jason Spezza – aki a 2009-es világbajnokságon a magyar válogatottnak is gólt ütött – a Torontóban folytatja pályafutását. A Stars eddigi norvég pontfelelőse, Mats Zuccarello pedig öt évre, 30 millió dollárért szerződött a Minnesota Wildhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik