NHL: a címvédő St. Louis legyőzte a Tampa Bayt

Vágólapra másolva!
2019.11.20. 07:59
A címvédő St. Louis Blues hazai pályán legyőzte az előző szezon alapszakaszát toronymagasan megnyerő Tampa Bay Ligthningot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A találkozó 17. percében vezetést szerzett a Tampa Bay, a St. Louis azonban a 38. percben egyenlített, majd a záró harmadban fordított. Harmadik gólját öt másodperccel a vége előtt már az üres kapuba lőtte Jaden Schwartz. A Blues legutóbbi tizenegy mérkőzése közül a tizediken szerzett pontot, ezekből nyolcat megnyert.

A Pittsburgh 2–0-ra, majd 4–2-re is vezetett az Islanders ellen, a New York-i együttes az 59. percben mentette hosszabbításra a meccset, amit aztán megnyert. Az Islanders sorozatban 15. mérkőzésén szerzett pontot, ami klubrekord. Ebben az időszakban 14-szer nyert, egyetlen, túlórás vereségét pont a Penguinstől szenvedte el.

Megszakadt a San Jose hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, a Sharks otthon kapott ki 5–2-re az Edmontontól.

Anthony Duclair két találattal vette ki a részét az Ottawa 4–3-as detroiti győzelméből, a Senators játékosa a két együttes legutóbbi mérkőzésén is kétszer talált be a Red Wings kapujába. Csapata akkor 5–2-re nyert.

A Winnipegben Nikolaj Ehlers NHL-karrierje 100. találatát lőtte, míg csapattársa, a kapus Connor Hellebuyck 38 védéssel járult hozzá a Nashville otthonában aratott 2–1-es sikerhez. A Jets egymást követő harmadik meccsét nyerte meg, ráadásul idegenben. A Predators legutóbbi nyolc mérkőzése közül a hetediket veszítette el.

A Dallas 6–1-re lépte le a Vancouvert, a Stars legutóbbi 13 összecsapásán a 11. győzelmét aratta, és a 12. találkozón szerzett pontot. A Canucks legutóbbi nyolc mérkőzésén immár hétszer maradt alul.

A Colorado Avalanche kapusa, Philipp Grubauer győztes találkozón tért vissza sérüléséből. A német játékos öt meccset hagyott ki, a Calgary Flames elleni 3–2-es sikerhez 31 védéssel járult hozzá.
Tovább tart a Buffalo hazai vesszőfutása a Minnesotával szemben. A Wild ezúttal 4–1-re nyert, és a Sabres vendégeként a legutóbbi 12 buffalói találkozója közül a tizediket tudta megnyerni, miközben ebben az időszakban csak egyszer maradt pont nélkül.

Egymást követő hatodik meccsét veszítette el a Toronto – pontot is csak egyszer szerzett ezeken –, amely ezúttal a Golden Knights vendégeként maradt alul 4–2-re. A Maple Leafs 2016 márciusa óta nem produkált ilyen gyenge szériát.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Minnesota Wild 1–4
Columbus Blue Jackets–
Montreal Canadiens 5–2
Florida Panthers
–Philadelphia Flyers 5–2
New Jersey Devils
–Boston Bruins 5–1
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 4–5 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings–Ottawa Senators 3–4
Nashville Predators–Winnipeg Jets 1–2
St. Louis Blues
–Tampa Bay Lightning 3–1
Chicago Blackhawks–Carolina Hurricanes 2–4
Dallas Stars
–Vancouver Canucks 6–1
Calgary Flames–Colorado Avalanche 2–3
Vegas Golden Knights
–Toronto Maple Leafs 4–2
San Jose Sharks–Edmonton Oilers 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik