A meccs egészen a harmadik harmad közepéig nyílt volt, a második játékrész gyors gólváltása után a harmadik 20 perc elején szerzett vezetést a Hurricanes, majd a játékrész közepén kettőre növelte előnyét, amivel eldöntötte a találkozót és egyúttal a párharcot.

A találkozó legjobbja a Carolina kapusa, James Reimer volt, aki a Rangers 39 lövéséből 38-at hárított.

A másik New York-i csapat, az Islanders lényegesen jobban szerepel városi riválisánál: kedden a kétgólos Jordan Eberle vezetésével 4-2-re verte a Florida Pantherst, így 2-0-ra vezet a párharcban.
 
A Toronto Maple Leafs az első meccs elvesztése után a másodikon nem adott esélyt a Columbus Blue Jacketsnek. A kanadai együttes végig jobban játszott és 3-0-ás győzelemmel egyenlített a párharcban.

A Maple Leafs öröme ugyanakkor nem lehetett teljes, mivel egyik legjobb védőjét, Jake Muzzint egy szerencsétlen ütközés után kórházba kellett szállítani fejsérülés miatt. A Los Angeles Kingsszel Stanley Kupa-győztes hátvédet a meccs vége előtt két perccel saját kapuja mögött lökték meg hátulról, ami után térdre esett, és amikor csúszás közben igyekezett talpra ugrani, a fejével az éppen érkező columbusi csatár térdét találta el. A 31 éves világbajnok sportoló az eset után igyekezett feltápászkodni, ám láthatóan szédelgett és visszafeküdt a jégre, ahonnan hosszas ápolást követően hordágyon szállították el.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt. A múlt hét óta azok a csapatok folytathatták, amelyek a szünet előtt már bekerültek a rájátszásba, vagy reális esélyük volt oda bejutni. A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben.

A keleti és nyugati főcsoportok első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, a fennmaradó nyolc-nyolc csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt vív, míg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.

NHL
New York Islanders–Florida Panthers 4–2
Az állás: 2–0
    
Nashville Predators–Arizona Coyotes 4–2
Az állás: 1–1
    
Toronto Maple Leafs–Columbus Blue Jackets 3–0
Az állás: 1–1

Winnipeg Jets–Calgary Flames 2–6
Az állás: a Calgary vezet 2–1–re

New York Rangers–Carolina Hurricanes 1–4
A párharc végeredménye: 0–3

Vancouver Canucks–Minnesota Wild 4–3
Az állás: 1–1
    
A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.