A hazaiak a harmadik harmad közepén 88 másodperc alatt három gólt ütöttek, amivel eldöntötték a találkozót, amely addig 1–0-ra állt. A Bruins a csütörtöki sikerével úgy zárta a februárt, hogy egyetlen meccset sem veszített el a rendes a játékidőben (11 győzelem, 2 hosszabbításos vereség), ilyenre legutóbb 2011 novemberében volt képes.

A New York Islanders hat góllal válaszolt a vendég Toronto Maple Leafs első harmadban szerzett vezető góljára, így megszakította a kanadai gárda három meccses győzelmi sorozatát. A hazaiaknál Robin Lehner kapus 34 védéssel járult hozzá együttese sima sikeréhez.

A csütörtöki volt az első meccse John Tavaresnek az Islanders csarnokában azóta, hogy a nyáron, kilenc év után eligazolt a csapattól, melynek kapitánya is volt. Tavarest végig fütyülték a hazai nézők, egyikük egy mezt is hozzávágott. A Columbus hazai pályán hosszabbításban verte a Philadelphia Flyerst, mely 2005. december 13. óta nem tudott nyerni a Blue Jackets vendégeként.

A tavalyi nagydöntős Vegas Golden Knights fordulatos meccsen győzött a Florida Panthers ellen. A csapatok 5–5-tel zárták a rendes játékidőt, majd a hosszabbításban nem született újabb gól, így a szétlövés döntött, melyben csak Shea Theodore volt eredményes. 

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Philadelphia Flyers 4–3 – hosszabbítás után
New York Islanders–Toronto Maple Leafs 6–1
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 2–4
Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 4–1
Arizona Coyotes–Vancouver Canucks 5–2
Vegas Golden Knights–Florida Panthers 6–5 – szétlövés után
Los Angeles Kings–Dallas Stars 3–4 – hosszabbítás után