NHL: a Boston megállította az eddig veretlen Columbust

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 07:19
null
Charlie Coyle a Boston győztes gólját üti (Fotó: nhl.com)
A főcsoport-elődöntők rajtján is folytatta győzelmi sorozatát a Boston Bruins: a „bocsok” hazai jégen nagy csatát vívtak a Columbus Blue Jackets eddig veretlen legénységével, és hosszabbítást követően 3–2-re legyűrték az alapszakaszgyőztes Tampát kisöprő ellenfelet. Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) másik csütörtöki mérkőzésén a St. Louis Blues hazai pályán szintén 3–2-re verte meg a Dallas Starst.

 

A rájátszásban eddig veretlen Columbus a harmadik harmadban megfordította a bostoni meccset, de 4:35-tel a vége előtt Charlie Coyle egyenlített, és ugyanő volt az, aki a hosszabbítás hatodik percében beütötte a Bruins győztes gólját is. A Boston 2–3-as összesített állásról ejtette ki a Torontót az előző körben, úgyhogy a mostani zsinórban a harmadik győzelme.

A St. Louis is sorozatban harmadszor nyert, ugyancsak 3–2 lett az eredmény, és Vlagyimir Taraszenko személyében a Bluesnak is volt kétgólos hokisa. A Dallas nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a harmadik harmadban, a hazai kaput őrző Jordan Binnington a 27 védéséből 16-ot ebben a játékrészben könyvelt el.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Boston Bruins–Columbus Blue Jackets 3–2
(1–0, 0–0, 1–2, 1–0) – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0
NYUGATI FŐCSOPORT
St. Louis Blues–Dallas Stars 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik