NHL: a Boston és a Washington is behúzta huszadik győzelmét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 07:38
null
A sötét mezes bostoniak a harmadik harmadban döntötték el meccsüket (Fotó: nhl.com)
A listavezető Boston Bruins és az őt követő Washington Capitals megszerezte idénybeli huszadik győzelmét az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint szerda hajnali programjában: a bostoniak az utolsó harmadban ütött gólokkal verték meg vendégüket, a Carolinát, a fővárosiak két játékrész alatt döntöttek a San Jose otthonában.

 

A legutóbbi idényben Stanley-kupa-döntős bostoniak egymást követő nyolcadik találkozójukat nyerték meg. A Carolina Hurricanes felett aratott 2–0-s siker alkalmával az 500. NHL-mérkőzésén szereplő Jaroslav Halák 24 védést mutatott be, a szlovák hálóőr a szezonban másodszor nem kapott gólt.

A Washington négymeccsesre növelte győzelmi szériáját a San Jose vendégeként. Sorozatban ötödik találkozóját veszítette el az Ottawa Senators, amely Vancouverben kapott ki.

A harmadik harmadban szerzett mesterhármassal segítette sikerhez a Vegas Golden Knightsot a kanadai Jonathan Marchessault a New Jersey Devils otthonában; az amerikai Alex Tuch három gólpasszal vette ki a részét a diadalból.

Ugyancsak három asszisztot jegyzett Philippe Myers, a Philadelphia Flyers kanadai védője a Toronto Maple Leafs 6–1-es kiütése során. A Flyers öt gólt ütött a harmadik harmadban.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–
Carolina Hurricanes 2–0
Columbus Blue Jackets–Arizona Coyotes 2–4
Florida Panthers–Minnesota Wild 2–4
Montreal Canadiens–New York Islanders 4–2
New Jersey Devils–Vegas Golden Knights 3–4
Philadelphia Flyers–Toronto Maple Leafs 6–1
Nashville Predators–Tampa Bay Lightning 2–3, hosszabbítás után
Winnipeg Jets–Dallas Stars 5–1
Vancouver Canucks–Ottawa Senators 5–2
San Jose Sharks–Washington Capitals 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik