A sok forró pillanat egyike a pittsburghi Matt Murray kapuja előtt (Fotó: nhl.com)

 

Nem mondhatni, hogy a megelőző tíz meccsük mindegyikén pontot szerző (kilencszer a rendes játékidőben nyerő) philadelphiaiak ne tettek volna meg mindent az újabb győzelemért; 51-szer vettél célba Matt Murray ketrecét, azonban a Pittsburgh kapusa élete formájában védett – 50 lövést hárított (28-at a második harmad hatalmas ostroma során!), ez karriercsúcs. Odaát a fiatal Carter Hart 24 lövést védett, és január 12. óta először volt része vereségben.

Tartja jó formáját a San Jose Sharks, amely vancouveri gólzáporral nyújtotta hatmeccsesre győzelmi sorozatát. Evander Kane két gólt ütött, Joe Thornton pedig kiosztotta 1050. asszisztját, és Gordie Howe-t maga mögött hagyva már egyedül áll az NHL-örökranglista kilencedik helyén. A Sharks 40. életévét taposó klasszisa az 1541. mérkőzését játszotta az alapszakaszban, 1457 pontnál tart – mindkét örökranglistán a 15. helyre lépett.

A nap harmadik, gólokban szintén bővelkedő meccsét a Washington nyerte meg, Jevgenyij Kuznyecov 2-2 góllal és assziszttal zárt, és betalált a Los Angeles kapujába Alekszandr Ovecskin is, aki pillanatnyilag 38 góllal vezeti a szezon góllövőlistáját.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 1–4
(0–1, 0–1, 1–2)
Washington Capitals–Los Angeles Kings 6–4 (2–2, 3–1, 1–1)
Vancouver Canucks–San Jose Sharks 2–7 (1–3, 0–3, 1–1)