NFL: Luke Kuechly bejelentette visszavonulását – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.01.15. 09:03
null
Luke Kuechly 28 évesen végleg befejezi profi karrierjét (Fotó: Twitter/Sports Illustred)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban szereplő Carolina Panthers védője, Luke Kuechly, valamint a Los Angeles Chargers tight endje, Antonio Gates is befejezi aktív pályafutását – írja az NFL hivatalos honlapja.

 

„A szívem mélyén tudom, hogy ez a jó döntés!” – mondja abban a szívszorító videóban Luke Kuechly, amelyben hivatalosan is bejelentette visszavonulását. A 28 éves védőjátékos nem akármilyen nyolc szezont tudhat maga mögött – miután 2012-ben az első körben draftolta a Panthers, az év legjobb újonc védőjátékosa lett, majd egy évvel később már a „nagyok” között is bezsebelte ezt a díjat. Kuechly 2012-ben és 2014-ben is a legtöbb szerelést mutatta be, ráadásul az ötszörös All-Pro- és hétszeres Pro Bowl-futballista 2016-ban a Super Bowlban is szerepelt – végül nem sikerült diadalra vezetnie a Carolinát a Denver Broncos ellen.

 


 

 

A korábban említett videóban elárulta, úgy érzi, a teste már nem képes azon a szinten teljesíteni, mint korábban, és bármennyire is szeretne még a pályán lenni, már nem lenne észszerű döntés a részéről – ezt a legnehezebb feldolgoznia.

Antonio Gates 16 idényt húzott le a Chargersben (Fotó: Twitter/Around The NFL)
Antonio Gates 16 idényt húzott le a Chargersben (Fotó: Twitter/Around The NFL)

 

Kuechly mellett egy másik legendás futballista is abbahagyja profi karrierjét – a 39 esztendős Antonio Gates 16 szezon után fejezi be aktív pályafutását. Ezt abban a hosszú levelében írta meg, amelyet hivatalos Twitter-oldalán tett közzé. A nyolcszoros Pro Bowl-tight end 2003-ban, draftolatlanul érkezett a ligába, az akkor még San Diego Chargers néven futó csapatba – 2017-ben Los Angelesbe költözött a franchise, most onnan vonul vissza. Gates 236 meccs alatt 955 elkapást muatott be, 11841 yardot és 116 touchdownt szerzett – utóbbi az NFL százéves története során mai napig a legtöbb a tight endek között.

Bár Gates-nek rendkívül hosszú karrierje volt, Super Bowlba soha nem jutott be a Chargesszel, ennek ellenére minden idők egyik legjobb tight endjeként tartják számon, aki elkapásaival megreformálta a posztját.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik