Jimmy Garoppolónak eddig parádésak a számai, meg is fizették érte (Associated Press)

 

Az elmúlt idény közepén a New England Patriotstól megszerzett játékos ötéves, 137,5 millió dolláros megállapodást kötött a klubbal – ebből 74 millió dollár garantált összeg.

A 26 éves Garoppolót a 2014-es draft második körében választotta ki a New England, de három szezon alatt csak két meccsen léphetett pályára kezdőként, mivel az ötszörös bajnok Tom Brady pozíciója 40 évesen is megkérdőjelezhetetlen.

 
Garoppolo-csere: az üzlet, amellyel mindenki jól járt
Robbant az átigazolási bomba – elcserélte sztárját a Pats

Garoppolo ugyanakkor a 2016-os szezonban – amelyet Brady négymeccses eltiltással kezdett – az első két mérkőzésen fantasztikusan játszott, és már ekkor nagy jövőt jósoltak neki.

Az előző idény közepén végül a San Francisco 49ers egy második körös draftjogért megszerezte az irányítót, aki a 13. fordulóban kapta meg kezdőként a lehetőséget, majd a hátralévő öt összecsapáson győzelemre vezette a csapatot (a Patriotsban kezdőként megvívott két meccsével együtt 7–0 a mérlege). Ebben a rövid periódusban a Jimmy G becenévre hallgató játékos a legjobb statisztikákkal rendelkező irányító volt – 67.4 százalékos passzpontosság mellett 1500 yardot és 7 touchdownt passzolt, a negatív oldalra öt interception került.