NBA: túl kemény az edzés, bepanaszolták edzőjüket a játékosok

KEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HUKEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HU
Vágólapra másolva!
2018.12.11. 10:19
null
A Chicago Bulls játékosai a jelek szerint nem szeretik Jim Boylen vezetőedző tréningjeit (Fotó: Getty Images)
A Yahoo Sports információi szerint az NBA-ben szereplő Chicago Bulls bepanaszolta vezetőedzőjét a játékos-szakszervezetnél, mondván, túl kemények az edzések.

 

A Yahoo Sports szakírói, Chris Haynes és Vincent Goodwill egészen extrém információt osztottak meg a nagyvilággal, ez alapján pedig Jim Boylen vezetőedzőt a saját játékosai panaszolták be az NBPA-nál – az ok pedig egész prózai: a chicagói játékosoknak nem tetszik, hogy a Hoiberg menesztése óta másodedzőből főedzővé előlépő szakvezető túl hosszú (2.5 órás...) és túl kemény („öngyilkos” futások, nehezített fekvőtámaszok) edzéseket vezényel fiainak.

Továbbá az sem jött be a Bulls – egyébként nem éppen jól teljesítő és Boylen szerint borzasztó fizikai állapotban lévő – kosarasainak, hogy back-to-back után is hosszabb tréninget akart vezényelni a mester.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A forrás ráadásul több, nagyon rossz hangulatról árulkodó infót szivárogtatott ki, ezek alapján elhangzott a San Antoniónál éveket eltöltő edzővel kapcsolatosan, hogy „ő csak ne példálózzon a Spursnél történtekkel, mert ő meg nem Gregg Popovich”.

A december 3. óta, tehát egy hete (!) vezetőedzőként dolgozó Boylen a csapat 133–77-es Boston elleni szombati zakója után azzal szembesült, hogy a játékosai a foglalkozás bojkottálásán tanakodnak, majd Zach LaVine-nék leültek megbeszélni a helyzetet, és a vége az lett, hogy egészen a liga játékos-szakszervezetéig mentek, onnan vártak segítséget a házon belüli problémára...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik