A repülőgépen várakozó újságírókkal az utazását finanszírozó PotCoin cég trikójában feszítő sztár közölte: azért utazott oda, mert kíváncsi az eseményre, és reméli, hogy a csúcstalálkozón „mindenki számára jó dolgok fognak történni”.

Amikor az újságírók azt firtatták, most is találkozik-e az észak-koreai vezetővel, Rodman azt válaszolta: úgy gondolja, Kim Dzsong Unnak „fontosabb dolga is van annál, mint hogy most velem találkozzék”, de hozzátette, valahányszor találkozott vele, mindig meglepetés volt számára, úgyhogy meglehet, kedden is lesz része meglepetésben.

A Fehér Ház már korábban közölte, hogy Rodmannak nem volt és nincs is szerepe az Észak-Koreával folytatott diplomáciai egyeztetéseken.

A már visszavonult profi kosárlabdázó – aki többször is találkozott Kim Dzsong Unnal – korábban jelezte, hogy részt venne a szingapúri csúcstalálkozón. Az amerikai külügyminisztérium rögtön közleményben szögezte le, hogy a sportoló nem képviseli az amerikai kormányt.

Hogan Gidley, a Fehér Ház helyettes szóvivője pedig a múlt héten a Fox televíziónak adott interjújában azt hangsúlyozta: Dennis Rodman „nagyszerű volt a pályán, de a legjobb, ha a tárgyalásokat azokra bízzuk, akik ebben a legjobbak, és Trump elnök a legjobb”.