Az előző három év keleti bajnoka, a Cleveland Cavaliers ebben a szezonban igencsak bukdácsol, így arra jutottak a vezetők, hogy sürgősen változtatni kell.

Nyílt titok volt, hogy a Cavs nagy lépésekre készül a csütörtöki cserehatáridő előtt, ám arra aligha számított bárki is, hogy gyakorlatilag a fél csapat kicserélődik.

Előbb a nyáron megszerzett – Kyrie Irving pótlására érkezett – Isaiah Thomast, Channing Frye-t és az idei első körös draftcetlijüket küldték a Los Angeles Lakershöz Jordan Clarksonért és Larry Nance Jr.-ért cserébe. Az ohióiak szereztek ezzel egy kevésbé labdaigényes és még kevésbé sérült irányítót Clarkson személyében, valamint egy hajtós, a védelemben Frye-nál hasznosabb kiegészítőembert Nance személyében.

Percekkel ezután jött a hír, hogy az ugyancsak Irvingért érkezett Jae Crowder, valamint Derrick Rose a Utah Jazzbe ment Rodney Hoodért cserébe, majd a Sacramento Kingstől érkezett George Hill Iman Shumpertért, egy későbbi második körös draftjogért és három millió dollár készpénzért – a Sacramento a csere keretein belül megkapta Joe Johnsont is a Jazztől.

Nem állt meg a Cleveland. LeBron James jó barátja, Dwyane Wade is távozott, méghozzá korábbi csapatához, a Miami Heathez. Érte csupán egy későbbi második körös draftválasztási lehetőséget kaptak.