NBA: nincs meglepetés, Zion Williamson kelt el elsőnek a drafton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 07:29
null
Zion Williamson lett az 1/1-es választás (Fotó: nba.com)
Magyar idő szerint péntek hajnalban megtartották az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) 2019-es játékosbörzéjét, a draftot. Az eseményen az történt, amit előzetesen vártak: a szupertehetség Zion Williamsont vitte el elsőként a New Orleans Pelicans.

 

A 18 esztendős Zion Williamson első helyen való kiválasztásához kétség sem férhetett – a Duke fiataljáról a szakértők úgy vélekednek, hogy Michael Jordan óta nem érkezett az NBA-be hozzá fogható tehetség.

A második, illetve a harmadik helyen sem történt meglepetés – másodikként a Memphis Grizzlies az irányító Ja Morantet vitte el, míg a New York Knicks az 1/3-mal a Williamsonhoz hasonlóan szintén a Duke Egyetemről érkező R. J. Barrettet választotta ki.

A Pelicans és a Lakers közti, Anthony Davist érintő csere egyelőre nem vált hivatalossá, így papíron a Los Angeles Lakers birtokolta az 1/4-et, s húzott is a cetlivel – időközben viszont a Pelicans elpasszolta a picket az Atlanta Hawksnak, így a Los Angeles által itt elvitt De'Andre Hunter hamarosan már az Atlanta játékosa lesz.

Az 1/6-on elvitt Jarrett Culvernél is hasonló a helyzet: noha a Phoenix Suns draftolta, a Suns gyorsan tovább is adja majd a Minnesota Timberwolveshoz, úgyhogy a 20 éves tehetség sem annál a csapatnál kezdi meg a felkészülést, amely rábökött.

A 2019-es NBA-draft első köre



A 2019-es NBA-draft második köre


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik