NBA: Michael Jordan csodás gesztusa – sosem felejti el, honnan jött

Vágólapra másolva!
2018.11.21. 17:03
Michael Jordan, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Charlotte Hornets tulajdonosa visszatért az észak-karolinai Wilmingtonba, hogy támogassa a Florence hurrikán sújtotta várost. A hatszoros NBA-győztes korábbi kosaras Brooklynban látta meg a napvilágot, de születése után nem sokkal családja Wilmingtonba költözött.

A Florence hurrikán szeptemberben jelentős károkat okozott több államban, köztük Észak-Karolinában is. Michael Jordan pedig szinte azonnal segítő kezet nyújtott, kétmillió dolláros támogatást ajánlott fel: az összeg egyik felét a Florence hurrikán áldozatainak hozzátartozóit megsegítő alapítványnak, a másikat az amerikai Vöröskeresztnek. Az anyagi segítség mellett a héten ellátogatott Wilmingtonba.

„Ez azt jelenti, hogy nem felejtette el, honnan jött, fontosak vagyunk neki – mondta a hatszoros NBA-győztesről Stephanie Parker, a hurrikán egyik áldozata az AP hírügynökségnek. – Stresszes heteken vagyunk túl, rendkívül nehéz felfogni, hogy elveszítettünk mindent. Az olyan adományok, mint Michael Jordané, hihetetlenül nagy segítséget jelentenek. Nagyon hálásak vagyunk.”



Parker férjével és négy gyermekével elveszítette wilmingtoni otthonát a Florence hurrikán okozta árvíz miatt, az autójukat pedig összetörte egy rádőlő fa. Több mint két hónapot a Vöröskereszt egyik ideiglenes táborában töltöttek, jelenleg átmenetileg egy motelben élnek.

„Az ember tudni akarja, hogy a pénz a megfelelő helyre kerül. Jó érzés ezt látni, és jót cselekedni. De ez nem csak a pénzről szól. Ha mosolyt tudok csalni az emberek arcára, különösen ezekben a nehéz időkben, akkor meg fogom tenni. Sok időt vesz igénybe, mire minden visszatér a normál kerékvágásba, de segíteni fogok, ahogy csak tudok” – idézi az AP hírügynökség Michael Jordant.



Az 55 éves korábbi kosaras volt edzője, Fred Lynch elárulta: Jordan időnként ellátogat Wilmingtonba – legutóbbi idén áprilisban járt az észak-karolinai városban egy reklámforgatás miatt –, ahol nevelkedett, és pályafutása elindult.

„Mindig törődött másokkal, törekedett arra, hogy jót cselekedjen, tett a közösségért. Az egész karrierjére jellemző ez a mentalitás” – mondta Fred Lynch, Michael Jordan korábbi trénere.

A Vöröskereszt húszezer embernek adott ideiglenes szállást 172 különböző ponton a Florence hurrikán sújtotta térségben, 1.3 millió ételcsomagot osztottak ki, 6500 családnak nyújtottak anyagi segítséget (összesen 3.8 millió dollár értékben). Az anyagi támogatás mellett Michael Jordan az ételosztásba is besegített Wilmingtonban.

Egy szó jut eszünkbe: LEGENDA.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik