Harrison Barnes a Charlotte Hornets elleni meccs első három negyedében még a Dallas játékosa volt… aztán már nem (Fotó: Getty Images)

 

A Mavericks az összecsapás közben állapodott meg ugyanis a Sacramento Kingsszel, így Barnesért két játékost kapott, a veterán Zach Randolphot, valamint a másodéves Justin Jacksont. A 26 esztendős Barnes csapata egyik legjobbjaként ott is volt a pályán, három negyedet (26 percet) játszott, ám a negyedik játékrész előtt jelezték neki, hogy őt bizony elcserélték, így Barnes a záró etapot már a kispadról nézte végig abban a tudatban, hogy véget ért a dallasi karrierje.

Barnes arckifejezése sok mindent elárul…A csere után egyébként kiakadt LeBron James, a sportág talán legnagyobb klasszisa, mondván, az ilyen váltásokra mindenki fittyet hány, ám amikor egy játékos előzetesen jelzi a klubjának, hogy máshol szeretné folytatni, netán más módon hagy el egy csapatot, akkor az illetőt önzőnek és hálátlannak tüntetik fel.

So let me guess this is cool cause they had to do what was best for the franchise right??? Traded this man while he was literally playing in the game and had ZERO idea. I'm not knocking who traded him because it's a business and you have to do what you feel what's best but I just want this narrative to start to get REAL/CHANGE and not when a player wants to be traded or leaves a Franchise that he's a selfish/ungrateful player but when they trade you, release , waive, cut etc etc it's best for them! I'm ok with both honestly, truly am. Just call a a !!

31.2k Likes, 1,245 Comments - LeBron James (@kingjames) on Instagram: "So let me guess this is cool cause they had to do what was best for the franchise right??? Traded..."

James kifakadását nem sokkal később kedvelte Anthony Davis, aki egy héttel ezelőtt kérte a Pelicans vezetőségét, hogy passzolják el. Az erőcsatár megszerzéséért a hírek szerint mindent bevet a Jamest is soraiban tudó Lakers – Magic Johnson ügyvezető igazgató állítólag négy játékosa mellett több első körös draftcetlit is hajlandó lenne odaadni a sztárért.