NBA: majdnem végleges a keret, megvannak az All-Star-csapatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 17:22
Nyilvánosságra hozták az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All-Star-csapatainak teljes névsorát, miután a kezdők mellett most a cseréket is megnevezték.

A rajongók választása alapján a Nyugati konferencia csapatának kezdőjébe az MVP-cím egyik legfőbb várományosa, a Golden State Warriors irányítója, Steph Curry, a Memphis Grizzlies spanyol centere, Marc Gasol, a szenzációs formában teljesítő Anthony Davis a New Orleans Pelicansból, a Los Angeles Clippers zsákolóbajnoka, Blake Griffin és Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers legendája került – utóbbi sérülése miatt biztosan nem játszhat, a helyettesét később nevezik meg.Steph Curry, a Memphis Grizzlies spanyol centere, Marc Gasol, a szenzációs formában teljesítő Anthony Davis a New Orleans Pelicansból, a Los Angeles Clippers zsákolóbajnoka, Blake Griffin és Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers legendája került – utóbbi sérülése miatt biztosan nem játszhat, a helyettesét később nevezik meg.

A nyugati első Warriors edzője, Steve Kerr szenzációs játékosokat küldhet be a padról. Az Oklahoma City Thunder Russell Westbrookot és Kevin Durantet, a legutóbbi szezon MVP-jét delegálja.

Számíthatunk Klay Thompsonra, a Warriors hátvédjére – aki nemrég 37 pontot szórt egy negyed alatt a Sacramento Kings ellen –, James Hardenre, a Houston Rockets pontlistát vezető ászára, valamint Chris Paulra, a Los Angeles Clippers generálisára is. A bajnoki címvédő San Antonio Spurs együttesét az öt aranygyűrűvel büszkélkedő Tim Duncan képviseli, míg a Portland Trail Blazers LaMarcus Aldridge-t küldi New Yorkba.

Nagy meglepetésre kimaradt DeMarcus Cousins, a Sacramento Kings centere, de a kanapéról nézheti a show-t Dirk Nowitzki, Monta Ellis, valamint Damian Lillard is – a szakírók szerint utóbbi helyettesítheti a vállsérülés miatt kieső Bryantet.

A Keleti konferencia ötösébe a szurkolók a Cleveland Cavaliers zsenijét, LeBron Jamest, a Toronto Raptors irányítóját, Kyle Lowryt, a Washington Wizards szélvész játékmesterét, John Wallt, valamint a Chicago Bulls légiósát, Pau Gasolt választották, New Yorkot pedig a Knicks pontgyárosa, Carmelo Anthony képviseli.

Jameséket az Atlanta Hawks mestere, Mike Budenholzer irányítja, aki három játékosára is számíthat: Jeff Teague, Paul Millsap és Al Horford is beszállhat a padról. A Miami Heat együtteséből bekerült Chris Bosh és Dwyane Wade – bár utóbbi szereplése kérdéses combsérülés miatt.

A Chicago Bulls Jimmy Butlert küldi Pau Gasol mellé, és LeBron James sem egyedül jön Clevelandből, mert Kyrie Irving, a 2014-es All-Star-gála MVP-je is vele tart.

A 64. NBA All-Star-gálát magyar idő szerint február 16-án, hétfőn hajnalban rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik