Remeknek ígérkező mérkőzésekkel indul az NBA 2019–2020-as idénye (Fotó: nba.com)

 

Többek között a Torontóval bajnoki címet nyerő Kawhi Leonard december 11-én léphet parkettre a Raptors otthonában új csapata, a Los Angeles Clippers színeiben. A Los Angeles Lakers november 27-én látogat New Orleansbe, ahová Anthony Davis tér vissza, ugyanezen a napon a Brooklyn Netsbe szerződő Kyrie Irving szintén volt klubja, a Boston Celtics ellen játszhat.


A bajnokság nyitó napján a címvédő Raptors a Pelicanst fogadja, míg a Los Angeles Lakers a városi rivális Clippersszel mérkőzik. A két csapat karácsonykor ismét összecsap. Az amerikai nemzeti televíziós csatornák (ABC, EPSN, TNT) a Lakers meccseit tűzik legtöbbször (szám szerint 31-szer) képernyőre az alapszakaszban, de a Golden State Warriors (30), valamint a Clippers és a Houston Rockets (26-26) is sokszor lesz látható.


Az All Star-gála február 16-án lesz Chicagóban, emiatt minden csapatnak lesz legalább egy hét szünete.

Az idei versenykiírásban rekordot jelentő 48 mérkőzést rendeznek európai idő szerint főműsoridőben. Az alapszakasz április 15-ig tart, és 13 mérkőzéssel zárul aznap este. Magyarországon továbbra is a Sport Televízió közvetíti a liga meccseit.

A teljes versenynaptárt IDE KATTINTVA tekinthetik meg.