NBA: Los Angeles-i derbi a nyitányon és karácsonykor is

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.08.13. 09:40
null
Remeknek ígérkező mérkőzésekkel indul az NBA 2019–2020-as idénye (Fotó: nba.com)
Címkék
Közzétették az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 2019–2020-as idényének menetrendjét. Október 22-én két mérkőzéssel veszi kezdetét az évad, a nyári játékosmozgások miatt sok nagy visszatérés lesz.

 

Többek között a Torontóval bajnoki címet nyerő Kawhi Leonard december 11-én léphet parkettre a Raptors otthonában új csapata, a Los Angeles Clippers színeiben. A Los Angeles Lakers november 27-én látogat New Orleansbe, ahová Anthony Davis tér vissza, ugyanezen a napon a Brooklyn Netsbe szerződő Kyrie Irving szintén volt klubja, a Boston Celtics ellen játszhat.


A bajnokság nyitó napján a címvédő Raptors a Pelicanst fogadja, míg a Los Angeles Lakers a városi rivális Clippersszel mérkőzik. A két csapat karácsonykor ismét összecsap. Az amerikai nemzeti televíziós csatornák (ABC, EPSN, TNT) a Lakers meccseit tűzik legtöbbször (szám szerint 31-szer) képernyőre az alapszakaszban, de a Golden State Warriors (30), valamint a Clippers és a Houston Rockets (26-26) is sokszor lesz látható.


Az All Star-gála február 16-án lesz Chicagóban, emiatt minden csapatnak lesz legalább egy hét szünete.

Az idei versenykiírásban rekordot jelentő 48 mérkőzést rendeznek európai idő szerint főműsoridőben. Az alapszakasz április 15-ig tart, és 13 mérkőzéssel zárul aznap este. Magyarországon továbbra is a Sport Televízió közvetíti a liga meccseit.

A teljes versenynaptárt IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik