NBA: Leonard Los Angelesben, még egy sztár követi

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 11:46
null
Kawhi Leonard a Raptors mezét a Clippersére cseréli (Fotó: AFP)
Az ESPN és a Yahoo egybehangzó értesülései szerint Kawhi Leonard a Los Angeles Clippersnél folytatja a pályafutását. A Toronto Raptorsszel bajnoki címet nyerő és a nagydöntő MVP-jének megválasztott játékos négy évre, 142 millió dollárért ír alá új csapatához – tudta meg az ESPN az észak-amerikai profi kosárlabdaligához (NBA) közeli forrásokból.

 

A nagydöntő után szabadügynökké váló Kawhi Leonardöt több csapattal is hírbe hozták az elmúlt hetekben, az amerikai szaksajtó szerint azonban most meghozta a végleges döntését: a Los Angeles Clipperst választotta. Leonard mellett még egy szupersztárt behúz a Clippers: az Oklahoma Citytől Paul George is érkezik. Érte a Clippers több draft picket is küld, valamint Shai Gilgeous-Alexandert és Danilo Gallinarit.

George és Leonard együtt szerettek volna játszani, írja az ESPN, ennek érdekében előbbi ügynöke, Aaron Mintz megkereste a Thunder általános igazgatóját, Sam Prestit, és jelezte kliense távozási szándékát.

A szabadügynökök piacán nagy a mozgás: a szintén Torontóból távozó Danny Green két évre ír alá a Los Angeles Lakershez 30 millió dollárért, míg JaVale McGee ugyancsak két esztendőre igazol (újra) a Lakershez 8.2 millió dollárért. A hírek szerint Kentavious Caldwell-Pope is marad, szintén két évre, 16 millió dollárért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik