NBA: lehet, hogy csak januárban indul az új idény

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.10.01. 09:33
Adam Silver, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vezérigazgatója szerint lehetnek nézők a csarnokokban a következő idényben.

„Bízom benne, hogy beengedhetjük a szurkolókat még a vakcina megérkezése előtt” – jelentette ki a liga első embere. – „A jelenlegi tudásunk alapján még nem lesz védőoltás a 2020/2021-es idényrajt idején, amely leghamarabb karácsonykor lehetséges, de valószínűbb a januári indulás.”

Az NBA-t 2014 óta vezető Silver egyelőre nem szolgált részletekkel a folytatásról, nem nyilatkozott arról, hogy a koronavírus-járvány miatt továbbra is úgynevezett buborékokban rendezik-e a meccseket, illetve hogy miként oldják meg a kanadai Toronto Raptors be- és kilépését az Egyesült Államokba.

„Persze a jövő júliusra áthelyezett olimpiára is figyelnünk kell, de egyelőre annak a sorsa is bizonytalan” – tette hozzá.

Az NBA augusztusban indult újra zárt kapuk mögött az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban, a Los Angeles Lakers–Miami Heat döntő résztvevői már 85 napja vannak az elszigetelt buborékban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik