NBA: LeBron James csapata nyerte az All Star-meccset

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2020.02.17. 08:31
null
LeBron James csapata nyerte az All Star-meccset (Fotó: Twitter/Bleacher Report)
LeBron James csapata két ponttal legyőzte Jannisz Antetokunmpo együttesét az észak-amerikai kosárlabdaliga Chicagóban rendezett All Star-mérkőzésén.

Érdemes volt nézni a végét.Az idei új lebonyolítási rendszer összességében jót tett a meccsnek, természetesen most sem a kőkemény csapatvédekezések domináltak, de ezt semmilyen gálameccstől nem lehet elvárni – viszont a negyedenkénti nullázódás és Kobe Bryant emléke kicsit azért komolyabbá tette az estét. Az első negyedben a labdaszerzésekből légiparádét bemutató Team LeBron dominált és nyert 12 ponttal, a másodikban aztán visszavágott a Team Jannisz, most ők pörögtek jobban elöl-hátul és végül Trae Young félpályás buzzerével 21 pontos győzelmet arattak. A harmadik negyed már kiélezett csatát hozott, a végén Nikola Jokics és Rudy Gobert pengeváltása után 41–41-es döntetlennel zárult a játékrész, így érkeztünk meg az utolsó negyedhez, ahol a 157 dobott pont volt a célszám, ezt kellett elérni. Itt Janniszék léptek meg, de a mérkőzés hajrája már abszolút beillett egy alapszakasz-meccsnek, volt blokk, goaltending, fault, játékvezetőkkel való reklamálás, a védők egyre inkább kirontottak a dobókra, Jamest pedig a gyűrű alatthárman várták egy betörésnél – nem mondanánk, hogy egy Washington-Atlanta meccsen például sokkal többet tennének a játékosok hátul… Innentől pedig izgalmas volt a végjáték, 146–146-nál egál lett az állás, onnantól fej-fej mellett haladtak a felek, mindkét oldalon potyogtak a büntetők, volt támadóhiba, miegymás – aztán LeBron James zsákolásával 156–153-ra vezetett már a Team LeBron, sőt, James Harden blokkja után labdája is volt a győzelemhez. Ezt még Chris Paul elrontotta, Joel Embiid két újabb büntetővel egy labdán belülre hozta a célszámhoz a Team Janniszt, ám a következő támadásnál James megtalálta a Kyle Lowryval ott maradó Anthony Davist, bepasszolta neki a labdát, Lowry letarolta Davist, faultot fújtak - a Lakers magasembere az első büntetőt ugyan kihagyta, de a második már a gyűrűben landolt, ezzel meglett a 157 pont, így James csapata győzött.

A január végén helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryantről elnevezett MVP-címet a James együttesét erősítő Kawhi Leonard érdemelte ki, aki 30 ponttal segítette a győztes gárdát.

A mérkőzés összefoglalója

NBA
ALL STAR-MÉRKŐZÉS

James csapata–Antetokunmpo csapata 157–155

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik