A két együttes az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szombati játéknapján találkozott. A negyedik negyedben egy játékmegszakítás során Thomas kisétált a lelátóra, és higgadtan számon kérte a drukkereken a viselkedésüket.

„Egy kihagyott és egy értékesített büntető után visszafelé futottam, amikor egyikük a két középső ujját mutatta nekem” – mesélte utóbb a történteket az irányító, hozzátéve, hogy a drukker közben szidalmazta is őt.

„Mivel időkérés volt, felmentem a lelátóra és azt mondtam neki, ne legyen tiszteletlen, hiszen mindenekelőtt ember vagyok. Te meg légy szurkoló” – idézte fel.

Az érintett drukkerek elnézést kértek. Mint kiderült, csak ingyen jégkrémet szerettek volna, ami akkor járt volna, ha mindkét büntető kimarad.

Tettéért a kosarast kizárták a találkozóról, a két szurkoló pedig – a Philadelphia szóvivőjének bejelentése szerint – beismerte helytelen viselkedését, amellyel megsértették az aréna szabályzatát. A drukkerek bérletes helyen ültek, az egész idényre szóló belépőjüket visszavonta a klub, de egyiküknek a különbözetet kifizeti.

Az NBA az idény előtt zéró toleranciát hirdetett azzal a céllal, hogy a szurkolók zaklató magatartását visszaszorítsa. A mérkőzést a 76ers nyerte meg 125–108-ra.