NBA: James és Curry választhat csapattársakat az All Starra

Vágólapra másolva!
2018.01.19. 12:15
null
Stephen Curry (balra) és LeBron James (jobbra) a népszerűségi versenyben is élen jár (nba.com)
Lezárult a szavazás az NBA 2018-as All Star-gálájára, az újfajta lebonyolításban rendezett eseményen LeBron James és Stephen Curry lesz a két csapatkapitány, ők „draftolhatnak” maguk mellé csapattársakat. 

A keleti és a nyugati konferenciából is egyaránt öt játékosra lehetett szavazni, ők a két együttes kezdőötösét alkothatják. A különbség a korábbi évekhez képest az, hogy a csapatok nem aszerint állnak össze, hogy az adott játékosok melyik konferenciában játszanak, hanem a két csapatkapitány választ maga mellé csapattársakat.

A szurkolók, a média képviselői és a játékosok szavazatai alapján a keleti és az összesített szavazást LeBron James (Cleveland Cavaliers) nyerte meg (ő draftolhat először), nyugaton Stephen Curry (Golden State Warriors) végzett az élen.

Keletről bekerült még: Jannisz Antetokunmpo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Kyrie Irving (Boston Celtics) és DeMar DeRozan (Toronto Raptors).

Nyugatról bekerült még: James Harden (Houston Rockets), Kevin Durant (Golden State Warriros), Anthony Davis és DeMarcus Cousins (mindketten New Orleans Pelicans).

A cserejátékosokat a két csapat edzője jelöli ki, és őket is a csapatkapitányok választják be az adott csapatba. Az eseményt február 16-18. között rendezik Los Angelesben, a főmérkőzés az utolsó napon lesz.

Az All Starhoz kapcsolódik, hogy az először beválasztott Embiid üzent a világhírű énekes Rihannának. A kameruni magasember még azelőtt hívta el randira a popsztárt, hogy egyetlen meccset játszott volna az NBA-ben. Rihanna annyit írt válaszul a Twitteren, hogy „Gyere vissza, ha all star leszel!”. Nos, a 23 éves játékost beszavazták, de már nem él a lehetőséggel.

„Elutasított engem korábban, szóval, miért próbálkoznék újra – mondta Embiid a péntek hajnali mérkőzés után. – Most ezt inkább passzolom és továbblépek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik