NBA: először játszott otthon a Lakers Bryant halála óta

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.02.01. 07:30
null
LeBron James beszédet mondott a Lakers hazai meccse előtt (Fotó: AFP)
Első hazai mérkőzését játszotta a Los Angeles Lakers azóta, hogy vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant.

A vasárnapi tragédiában kilenc ember vesztette életét, Bryant mellett 13 éves lánya, Gianna is az áldozatok között volt.

A Lakers első hazai mérkőzésén a lelátó első sorában kettejük széke üresen maradt, csak a mezük volt rajta és néhány szál rózsa. Gianna kosaras csapattársai az első sorban ültek.

A mérkőzés előtt a Lakers kosarasai Bryant-mezben hallgatták meg az amerikai himnuszt, amelyet követően LeBron James kért szót. Elővett egy papírt, aztán eldobta.

„Ha ezt felolvasnám, azzal most semmibe vennélek titeket. Inkább a szívemből szólok. A család jut eszembe először. Körbenézek ebben a csarnokban, mindenki mélyeket sóhajt, fájdalmat érez, megszakadt a szíve. A legjobb, amit tehetsz ilyenkor, hogy a családodra támaszkodsz” – mondta James.

„Kobe a fivérem. A legfőbb közös bennünk az volt, hogy mindig elszántan küzdöttünk a győzelemért. Ezt az örökséget viszem tovább, amíg játszom” – mondta James.

 


 

A mérkőzést a Lakers nem tudta megnyerni, a Portland a 48 pontos Damian Lillard vezérletével legyőzte vendéglátóját, de ezen az estén az eredmény volt a legkevésbé fontos a Lakers szurkolói számára.

Sorozatban tizedik mérkőzését nyerte meg a Toronto Raptors, a címvédő kanadai gárda Detroitban diadalmaskodott. A vendégektől Pascal Siakam 30, míg Serge Ibaka 21 pontot dobott. A Toronto 2016 januárjában, valamint 2018. február 26. és március 16. között egyvégtében 11-szer győzött, és ez klubcsúcs.

A Brooklyn Nets 133–118-ra verte a Chicago Bullst, és Kyrie Irving idénybeli legjobb teljesítményét nyújtva 54 pontot szórt.

A játéknapról bővebben itt olvashat.

NBA, ALAPSZAKASZ
Detroit Pistons–Toronto Raptors 92–105
Brooklyn Nets–Chicago Bulls 133–118
Houston Rockets–Dallas Mavericks 128–121
New Orleans Pelicans–Memphis Grizzlies 139–111
Milwaukee Bucks–Denver Nuggets 115–127
Phoenix Suns–Oklahoma City Thunder 107-111
Los Angeles Lakers–Portland Trail Blazers 119–127

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik