NBA: egy évre eltiltották a GSW kisebbségi tulajdonosát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 13:51
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) vezetői egy évre eltiltották a ligától a címvédő Golden State Warriors kisebbségi tulajdonosát, aki súlyos sportszerűtlenséget követett el szerdán a nagydöntő harmadik mérkőzésén.

A milliárdos üzletember Mark Stevens a Toronto Raptors elleni meccs harmadik negyedében meglökte Kyle Lowrie-t, a kanadai együttes játékosát, aki az oldalvonalon túlra ugorva akarta játékban tartani a labdát, a lendülettől viszont beesett a széksorok közé. Lowrie Stevenstől egy méterre zuhant az oldalvonalnál ülőkre, s amikor próbált visszakászálódni a parkettre, az üzletember káromkodás közepette meglökte őt.

A Toronto játékosa a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy szerinte örökre ki kellene tiltani Stevenst a NBA-ből, a liga azonban nem ment ennyire messzire, „csupán” a mostani finálé hátralévő találkozóiról, illetve a következő szezon valamennyi meccséről zárta ki, ezen felül pedig 500 ezer dollárra büntette.

Az 59 éves, technológiai cégekben érdekelt üzletember elfogadta az NBA határozatát, elismerte hibáját és elnézést kért meggondolatlan tettért.

A mérkőzést a Toronto nyerte meg, ezzel 2-1-re vezet a párharcban, mely közép-európai idő szerint szombat hajnalban folytatódik Oaklandben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik