NBA: Dirk Nowitzki szabadon igazolhatóvá vált

Vágólapra másolva!
2016.06.22. 17:03
Szabadon igazolhatóvá vált Dirk Nowitzki, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Dallas Mavericks német játékosa.

A texasiak 38 éves klasszisa ugyanakkor kijelentette, nem akar más csapatban játszani, annak érdekében lépett ki a szerződéséből, hogy a klubnak keletkezzen némi mozgástere a fizetési plafon kapcsán (a játékosok bérére elköltött összeg).

„Egy évem volt még hátra a szerződésből, de azt gondolom, ez így helyes. A következő hetekben leülünk majd, és megbeszéljünk, hogyan tudnánk fejleszteni a klubot” – mondta egy rádióműsorban Nowitzki.

A játékos kijelentése ellenére már több csapat, köztük az idei nagydöntőben vesztes Golden State Warriors is jelezte, hogy harcba száll a sztár megszerzéséért.

Nowitzki 1998-ban került az NBA-be, eddigi teljes karrierjét a texasiaknál töltötte, 2006-ban a nagydöntőig, 2011-ben pedig a bajnoki címig vezette csapatát. A liga történetének egyik legjobb európai játékosa az NBA örökrangsorában a hatodik helyen áll a dobott pontok tekintetében, az aktív kosarasok közül senki sem előzi meg.

Nowitzki – akit 2007-ben a liga legértékesebb játékosának (MVP) választottak – az elmúlt szezonban átlagosan 18.3 pontot szerzett és 6.5 lepattanót gyűjtött össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik