NBA: Dallas szerencsét hozott, vége a rossz Clippers-szériának

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2020.01.22. 07:22
null
Kawhi Leonard 36 pontig jutott Dallasban (Fotó: Twitter/LA Clippers)
Három elvesztett találkozó után a Dallas Mavericks otthonában tudott újra nyerni a Los Angeles Clippers – ez volt az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapjának egyetlen mérkőzése.


Dallas Mavericks–Los Angeles Clippers 107–110

Shamet triplái kellettek a végén. Érdekes meccs volt, a Clippers már a második negyedben kétszámjegyű előnyt épített ki és a harmadik játékrész többségében ezt tartani is tudta, a legnagyobb különbség 14 pont volt a vendégek javára – a végén mégis nekik kellett kapaszkodniuk a sikerért. A dobás ugyanis nem ment nekik, a Dallas pedig Luka Doncic vezérletével rohamozott, már a harmadik negyed végén visszajött négy pontra, majd a záró etap végig szorosan alakult, sőt, az utolsó három percet a Mavs kezdhette egypontos előnnyel. Itt azonban megérkezett Landry Shamet, aki előbb bevert egy clutch triplát és visszavette a vezetést a Los Angelesnek, majd jött két Harrell-büntető, a döntő ütést pedig ismét Shamet vitte be egy újabb hármassal – hirtelen hét pont lett közte alig egy perc alatt, innentől már a Clippers kezében volt a meccs. A biztonság kedvéért azért még Kawhi Leonard is bevágott egy triplát, úgyhogy a végjátékot összességében jobban oldotta meg a LAC, amellyel meg tudta nyerni a fontos idegenbeli rangadót – Leonard ezúttal sem adta 36 pont alá (éppen 36-ot dobott 11 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel és 2 blokkal) és mivel sem Lou Williamsnek, sem Montrezl Harrellnek nem ment igazán, így Shamet (18 pont, 5/8 tripla) nőtt fel másodhegedűsnek. Érdekes, hogy a Clippers végül 37%-os mezőnymutatóval is győzni tudott, így továbbra is második Nyugaton, a Lakershez képest 3.5 meccs a hátránya.

Porzingis visszatért, Powell kidőlt. Tíz kihagyott mérkőzés után lépett újra pályára Kristaps Porzingis, de a hazaiak magasembere még nem igazán találta a ritmust, 10 pontjához és 9 lepattanójához 4/17-es mezőnymutató, közte 1/8 tripla párosult, nem igazán ültek a dobásai. Ennél viszont sokkal nagyobb baj, hogy a Mavs centere, Dwight Powell az első negyedben egy kontakt nélküli helyzetben Achilles-sérülést szenvedett és bár jelenleg még nem jelentették be, hogy elszakadt neki, de az ilyen jelenetek általában nagyon rosszat szoktak előrevetíteni. Magán a meccsen egyébként a 28%-os triplázásuk és főleg a 20 engedett támadópattanó okozott nekik gondot, leindításból is háromszor annyi pontot kaptak, mint amennyit ők dobtak, úgyhogy bár Luka Doncic remekelt (36 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz, 2 blokk), de nagyon egyedül maradt, így pedig egy dobás még hiányzott az üdvösségükhöz. A nyugati tabellán ennek ellenére maradtak ötödikek, de Powell kiesése nagyon komoly érvágás számukra, az ő centermunkáját nem nagyon tudják pótolni.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 36/9, Hardaway Jr. 13/9, Marjanovics 12
A Clippers legjobb dobói: Leonard 36/3, Shamet 18/15, Williams 16/9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik