NBA: Curry megint 35 pont felett, harmadszor is nyert a GSW

Vágólapra másolva!
2019.05.19. 08:03
null
Draymond Green és Stephen Curry vezérletével a nagydöntő küszöbén a Golden State (Forrás: Twitter)
A Golden State Warriors a két hazai győzelem után az első idegenbeli meccsét is megnyerte a Portland Trail Blazers ellen (110–99) az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportjának döntőjében, így már 3–0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

 

Megint elrontotta a Portland. Ahogy a második meccsen, úgy most is sokkal jobban kezdte az estét a Blazers, mint a Warriors, a hazaiak óriási energiát vittek ki a pályára és Terry Stotts változtatása is bejött: a kezdőben Enes Kanter helyét Meyers Leonard foglalta el, aki sebességet, spacinget hozott, ponterősen kosárlabdázott, de kiváló passzokkal is rendre megbüntette a GSW-t. A Portland már az első negyedben tízpontos előnyt épített ki, a másodikban pedig 18-cal(!) is vezetett már 60–42-nél és bár a nagyszünetig közelebb jött a Warriors, megint ott tartottunk, hogy egy parádés félidőt hozott le a gárda, amely során valósággal ízekre szedte ellenfele védekezését. Csak éppen a fordulás után is hasonló volt a képlet, mint legutóbb: jött a harmadik negyed és konkrétan a teljes portlandi előny elfogyott, 76–77-nél, még ebben a játékrészben meg is fordította az eredményt a vendégcsapat és ezúttal a záró etapban sem tudott visszavágni, szorossá tenni a végjátékot a Blazers. Hiába játszotta le ellenfelét az első félidőben a hazai alakulat, a másodikban összesen 33 pontot tudott szerezni, csapatszinten végül 40 százalékra süllyedt a mezőnymutatója, Damian Lillard (19 pont, 5/18 mezőnyből) és CJ McCollum (23 pont, 7/20 mezőnyből) sem tudott igazán érvényesülni és ezúttal a Rodney Hood, Seth Curry duó is csak nyolc pontot tett hozzá – Leonard, vagy éppen Evan Turner dicsérhető, de egy ilyen GSW ellen ez kevésnek bizonyult. Két elengedett, nyerhető meccs, két vereség, összességében 0–3 a Portland mérlege ebben a szériában, ezzel pedig minden bizonnyal meg is pecsételődött a sorsa, hiszen 0–3-ról még soha, egyetlen csapat sem nyert párharcot az NBA történetében, úgyhogy a céljuk legközelebb a söprés elkerülése és a becsületgyőzelem megszerzése lehet.

Hihetetlen Warriors. A legutóbbihoz nagyon hasonló fordítást mutatott be a címvédő, amelynek fő oka természetesen az volt, hogy az első félidőben megint csak „díszletként” működtek védekezésben, de különösebben nem nehezítették meg ellenfelük dolgát – aztán Steve Kerr a nagyszünetben ismét elérte, hogy felpörögjenek játékosai, akik a fordulás után megint átgázoltak a Portlanden. Ebben főleg két játékosnak volt döntő szerepe, az egyik az ismét ellenállhatatlan, bár kicsit gyengébben dobó Steph Curry, aki most már 35 pont alá sem tud beférni (36 pont, 11/26 mezőnyből, 6/16 tripla), a második pedig a tripla duplázó Draymond Green (20 pont, 13 lepattanó, 12 gólpassz, 4 labdaszerzés), ők vezényelték le a felzárkózást, a fordítást, majd azt, hogy biztossá tették a győzelmüket – Klay Thompson most nem volt az igazi (19 pont, 8/20 mezőnyből), de a padról Looney, McKinnie és Bell is nagy energiákat hozott, úgyhogy a festékben és a lerohanásokból is borzasztó hatékony volt a gárda. „Sima három” az állás, innentől csak egy dolog zavarhatja Steve Kerrt, mégpedig az, hogy az eddig is sérült Kevin Durant és DeMarcus Cousins mellé csatlakozott még egy meghatározó játékos: Andre Iguodala a harmadik negyedben kapott a lábához, lecserélték és már nem tért vissza, ma megy MRI-re, utána lehet megmondani, hogy pontosan mekkora a probléma.

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 23/6, Lillard 19/9, Leonard 16/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 36/18, Green 20, Thompson 19/3

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Portland Trail Blazers–Golden State Warriors 99–110
(29–27, 37–26, 13–29, 20–28)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Golden State javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik