Rudy Gobert éppen a megfertőzött csapattárs, Donovan Mitchell nevével ellátott mezt írja alá még decemberben (Fotó: AFP)

Hétfőn Gobert még úgy figurázta ki az új típusú koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket, hogy egy sajtótájékoztató végén megérintett minden elé tett mikrofont és hangrögzítő eszközt.

Abdul Memon on Twitter

This is the video of Rudy Gobert touching all the microphones and potentially infecting innocent people with Coronavirus https://t.co/hqae652PLXCsütörtökön viszont az Oklahoma City Thunder elleni meccs már elmaradt a 216 centis óriás pozitív koronavírus-tesztje miatt. Sok más sportligához hasonlóan az NBA-ben is megállt az élet, ráadásul kiderült, hogy Gobert egy általános iskolás kisfiút is megfertőzött, akinek korábban aláírást adott. A játékos csapattársánál, Donovan Mitchellnél is kimutatták a fertőzést, az ESPN riportere, Adrian Wojnarowski szerint a Salt Lake Cityben székelő Jazz játékosai haragszanak Gobert-re a felelőtlenség miatt. Nem csoda hát, hogy a 27 éves játékos úgy érezte, meg kell szólalnia.

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az elmúlt 24 órában mutatott túláradó aggódásért és támogatásért. Rendkívül érzelmes pillanatokat éltem át, amióta tudomást szereztem a diagnózisról, leginkább félelmet, szorongást és szégyent éreztem. Az első és legfontosabb dolgom, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjek azoktól az emberektől, akiket esetleg veszélyeztettem. Akkor még fogalmam sem volt róla, hogy fertőzött vagyok. Nem voltam kellően óvatos, nincs magyarázatom. Remélem, a történetem figyelmeztetésként szolgál, és segít abban, hogy mindenki komolyan vegye ezt az egészet. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ezzel a tapasztalattal mások figyelmét is felhívjam a veszélyre, és ezzel megakadályozzuk a vírus terjedését. Jó kezekben vagyok, teljesen felépülök majd. Még egyszer köszönöm a támogatást. Mindenkit bátorítok arra, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, és vigyázzon magára.”

Az NBA úgy határozott, nem bünteti meg Gobert-t a felelőtlen viselkedése miatt.

A hírek szerint a Jazz legutóbbi hat ellenfelének (Washington Wizards, Toronto Raptors, Boston Celtics, New York Knicks, Detroit Pistons és Cleveland Cavaliers) egyik játékosa sem fertőzött.

I want to thank everyone for the outpouring of concern and support over the last 24 hours. I have gone through so many emotions since learning of my diagnosis...mostly fear, anxiety, and embarrassment. The first and most important thing is I would like to publicly apologize to the people that I may have endangered. At the time, I had no idea I was even infected. I was careless and make no excuse. I hope my story serves as a warning and causes everyone to take this seriously. I will do whatever I can to support using my experience as way to educate others and prevent the spread of this virus . I am under great care and will fully recover. Thank you again for all your support. I encourage everyone to take all of the steps to stay safe and healthy. Love.

259.8k Likes, 20.1k Comments - Rudy Gobert (@rudygobert27) on Instagram: "I want to thank everyone for the outpouring of concern and support over the last 24 hours. I have..."